HYPE – novi muzički festival koji će se u Herceg Novom održati od 19. do 21. juna već u premijernoj godini okupiće elitu regionalne pop, rok i rep scene.

U gradu sunca, mora i cool provoda, od petka do nedjelje na bini HYPE-a trodnevni lajnap predvode Dubioza Kolektiv, Nele Karajlić i Gibonni, krem regionalne scene koji će na jednom mjestu dati idealan soundtrack za ljetovanje svim fanovima dobrog zvuka, kupanja i morske zabave.

Bosansko-hercegovački bend Dubioza kolektiv definitivno je najpopularniji muzički proizvod ne samo matične države, već i čitavog regiona. Reggae, ska, dub i rock zvuk Dubioza je dopunila društveno angažovanim stihovima i munjevito se probila do mozga i srca publike.”Kažu”, ”No escape from Balkan” ili ”Himna generacije” su upravo to – himne generacije, ali posebne utoliko što u njihovom ritmu može i da skače.

U HYPE-ovoj šetnji kroz žanrove, ljubitelji starog dobrog rock-a imaće priliku da čuju Neleta Karajlića, pionira sarajevskog Novog primitivizma poznatog po bezvremenskim hitovima poput “Bos ili hadžija” ili ”Nedelja kad je otiš’o Hase”, dok će mnogobrojni zaljubljenici u primorski zvuk uživati uz legendarnog Gibonni-ja, koji će donijeti finu splitsku melanholiju u Herceg Novi i zasigurno opravdati renome jedne od najnagrađivanijih i najvoljenijih zvijezda na teritoriji nekadašnje zajedničke zemlje.

Herceg Novi je uvijek imao imidž kul destinacije omiljene mladima i diktirao nove trendove morskog života i provoda, a HYPE festival ima ozbiljnu namjeru da ga postavi na čelnu poziciju regionalne festivalske mape, te već u prvoj godini, uz pomenute sjajne headliner-e dovodi još mnogo vrhunskih muzičkih imena. TBF, Bombaj Štampa, Who See, Letu Štuke, Urban & 4 i Brkovi, kao i brojni lokalni bendovi, zabavljaće u tri junska dana publiku novog morskog festivala!

Savršen uvod u vrelo ljeto u jednom od zvanično najljepših zaliva svijeta, upotpuniće i brojni propratni sadržaji poput nagradnih igri, umjetničkih radionica, žurki, ali i humanitarnih akcija.

Za vrhunski trodnevni provod na HYPE festivalu u Herceg Novom, uz ljetovanje i kupanje u predivnom plavetnilu Bokoktorskog zaliva, paketi ulaznica se već mogu kupiti na Gigstix (Crna Gora i Srbija) i Kupikartu.ba (BiH) sajtovima i to po promotivnoj cijeni od 25 eura koja traje do isteka zaliha. Sve novine i dodatne informacije nalaze se na festivalskom sajtu i socijalnim mrežama.