U organizaciji Kulturno – informativnog centra “Budo Tomović” i ovogodišnje treće izdanje Festivala crnogorske narodne pjesme “Stare note – novi zvuci” biće održano 26. marta.
Nakon nedavno organizovane audicije poznata su i imena učesnika među kojima su: Dijana Hazirović, Radoje Simonović, Anđela Ulićević, Momir Lukovac, Đina Mićović, Ana Zeković, Nikolina Bajović, Milena Janković, Milena Pantović, Petar Bulatović, Katarina Radulović, Lana Vukčević, Anđela Vukčević, Tijana Jovović, Luka Lukić, Branka Zečević, Mia Kovačević, Sara Bulatović, Lazar Džudović, Maša Cupara, Nevena Skrobanović i Vukašin Delić.

Direktorica KIC-a i festivala Snežana Burzan istakla je da će specijalni gosti festivala, povodom 55 godina KIC-a biti poznati izvođači crnogorskog melosa Branka Šćepanović, Tanja Šeter i Zdravko Đuranović, te da očekuje i ove godine još kvalitetniji festival. Najavila je podršku Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada i još nekoliko prijatelja festivala, kao i da će Radio televizija Crne Gore i ove godine snimati festival.

Umjetnički rukovodilac festivala Saša Magovčević koji će biti i vođa festivalskog orkestra kaže da će mladi pjevači biti pravo osvježenje na crnogorskoj muzičkoj sceni, da vrijedno rade i da su pripreme u toku koje podrazumijevaju rad sa orkestrom, izbor pjesama i ostalo.

Izvor: KIC Budo Tomović