Prijave za novo izdanje Bašta Festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, traju do 15. februara.

Možete se prijaviti sa svojim kratkim igranim filmom trajanja do 30 minuta (Vimeo/YouTube link ka filmu u visokoj rezoluciji) i na mejl [email protected] ili putem www.festhome.com i www.filmfreeway.com. Film kojim se konkuriše mora biti realizovan u poslednje dvije godine, dakle ne smije biti stariji od 2018. godine.

 

Bašta fest

Uzimajući u obzir da festival posebnu pažnju posvećuje zajedničkom radu između reditelja i glumaca, pri odabiru filmova prednost će imati oni sa autentičnim i kvalitetnim glumačkim ostvarenjima. Film koji dolazi iz zemlje van engleskog govornog područja mora biti titlovan na engleski jezik. Takmičarski program će selektovati reditelj Nikola Ljuca, sa umjetničkom direktorkom festivala Majom Šušom.

Rok za prijave zatvara se u ponoć, 15. februara 2020. godine (CET). Nestrpljivo vas iščekujemo i radujemo se vašim filmovima!

Bašta fest je internacionalni festival kratkog igranog filma, koji se održava u Bajinoj Bašti, svakog prvog vikenda u julu i traje četiri dana. Glavni program festivala je takmičarskog karaktera, a za izbor nagrađenih učesnika zadužen je tročlani žiri Bašta festa koji čine afirmisani filmski autori i umjetnici iz cijelog svijeta. Pored glavnog takmičarskog programa u okviru festivala organizuju se muzički, edukativni, dnevni, prateći i programi za najmlađe.

Izvor: urbanbug.net