“Tokom samo tri noći, od 30. avgusta do 1. septembra, kroz festivalske kapije prošlo je više od 63.000 posjetilaca iz preko 40 zemalja svijeta”

Sea Dance objavio je kratki film sa najljepšim momentima prethodnog izdanja festivala – “Sea Dance – The Aftermovie”.

“Prošlogodišnje, šesto izdanje Sea Dance festivala na plaži Buljarica kod Budve, predstavljalo je savršeno zatvaranje ljetnje muzičke sezone! Tokom samo tri noći, od 30. avgusta do 1. septembra, kroz festivalske kapije prošlo je više od 63.000 posjetilaca iz preko 40 zemalja svijeta, a program su predvodili najveći muzički producent 21. vijeka, David Guetta, te vodeća tehno imena Sven Väth i Richie Hawtin, kao i njemački hitmejker Robin Schulz i francuski rock-house duo Ofenbach! Nastupio je i britanski haus trio Disciples, ali i elektronski heroji kao što su Helena Hauff, Recondite, Eelke Kleijn i Gaiser, ili regionalne i domaće vedete tog zvuka Tijana T, Marko Nastić, Audiostorm, Haris & Mili Sefić, Mr. Lekka, Rayo i niz drugih. Ljetnju feštu upotpunile su i vrhunske zvijezde sa Balkana među kojima su Darko Rundek i Senidah, te udarni reperi iz Beograda, Zagreba, Novog Sada i Kotora, među kojima su Surreal, Fox, Kuku$, Who See, Hazze i drugi”, saopštili su organizatori.

Sea Dance
Sa Sea Dancea(Foto: Sea Dance)

Dodaju da je Sea Dance festival održan u tirkiznoj uvali plaže Buljarica, koja predstavlja istinski biser netaknute prirode jadranske obale, smještene na svega pola sata vožnje od budvanskog Starog grada.

Sea Dance
Sa Sea Dancea(Foto: Sea Dance)

Kažu da pješčana i šljunkovita obala duga dva kilometra i obgrljena pojasom borove i listopadne guste šume i tri stotine godina starim maslinjakom, čini Buljaricu pravom zelenom oazom i savršenom lokacijom za duge ljetnje festivalske noći, praćene uzbudljivim dnevnim žurkama uz najbolje društvo, koktele i zvuk talasa!

“U susret novim velikim najavama udarnih zvijezda za ovogodišnje veliko finale ljeta, pogledajte i danas objavljeni “Sea Dance – The Aftermovie”, odnosno kratki film sa najljepšim momentima prethodnog izdanja festivala!

“Sea Dance festival se sa svojim izdanjem za 2019. godinu ponovo našao u najužem izboru najprestižnijeg svjetskog festivalskog takmičenja, European Festival Awards u Holandiji. Zahvaljujući glasovima više od 350 hiljada ljudi iz najrazličitijih zemalja svijeta, crnogorski festival se šesti put našao među 10 najboljih festivala Evrope, u kategoriji za najbolji festival do 40.000 posjetilaca dnevno! Ovom nominacijom Sea Dance je još jednom potvrdio status jednog od vodećih festivala na Mediteranu, koji na skrivenom biseru jadranske obale Buljarica u Budvi, pored vrhunskih muzičara okuplja i više desetina hiljada festivalskih fanova. Ljubitelje festivala u narednom periodu očekuje najava datuma održavanja u 2020. godini, ali i prvi veliki izvođači koji će predvoditi program sedmog izdanja festivala!”, kažu iz Sea Dancea.