Kontakt je od ove godine član INES (Innovation Network of European Showcases), mreže u okviru koje sarađuje 19 evropskih showcase konferencija i festivala. Kontakt je tako u okviru INES jedini predstavnik Srbije.

 

Kontakt 2020

Kontakt 2020 će se održati u periodu od 18. do 21. marta 2020. godine, i kao i ranijih godina program će se dešavati na velikom broju lokacija. Prevazišao je okvire Cetinjske ulice: širom grada u četiri dana, brojnim atraktivnim muzičkim programima, Kontakt će Beograd pretvoriti u grad muzike. Marsh Open Space, SubBeerni Centar, Elektropionir, Kombank dvorana, Hala sportova ,,Ranko Žeravica”, Zaokret, Sprat, Drugstore, klub Fest, lokacije su na kojima će se odvijati glavni program Kontakta 2020.

Na četvrtom Kontaktu paralelno će biti zastupljene dvije teme:
– Glavna tema konferencijskog dijela je Creating music business,
– a muzički program je u znaku obeležavanja 40 godina Novog talasa.

Električni orgazam, najstariji aktivni beogradski novotalasni bend, proslaviće 40. rođendan u Kombank dvorani 19. marta upravo u okviru Kontakta! Dva dana kasnije, 21. marta u klubu Drugstore se priprema nešto drugačija proslava jugoslovenske new wave epohe: Paraf, Obojeni program i Artan Lili, Bend Letu Štuke će iste večeri prvi put nastupiti u klubu SubBeerni centar, a posebnost ovogodišnjeg Kontakta biće i koncert koji će biti priređen ,,Za Koju”, za što brži oporavak frontmena Disciplin A Kitchme.

Podsjećamo, u poslednje tri godine, Kontakt je ugostio više od 300 profesionalaca iz oblasti muzike i muzičkog biznisa, 25.000 posetilaca, više od 200 akreditovanih novinara iz cijelog regiona, a samo prošle godine izašlo je oko 400 objava u medijima, što pokazuje iz godine u godinu veliko interesovanje i publike i muzičkih radnika i medija za ovakvom vrstom manifestacije.

Kontakt je godišnja manifestacija, posvećena muzičkom biznisu, koja već četvrtu godinu okuplja muzičare iz regiona, kao i ostale važne aktere u muzičkom biznisu.

Cilj Kontakta je, pre svega, umrežavanje organizatora i promotera regionalnih muzičkih festivala, turističkih udruženja i organizacija, kulturnih centara, klubova, i ostalih radnika u kulturi i umjetnosti, koji svakako imaju nezanemarljiv doprinos privrednom razvoju.

Više informacija na: www.kontakt.org.rs

Izvor:urbanbug.net