Turneja u Crnoj Gori sa projektom Young@Opera i modernom i komičnom operom Džumbus počinje u decembru. Izvođenje u Herceg Novom zakazano je za 9. decembar od 20h u Dvorani Park.

Opera Džumbus predstavlja spoj savremenog i klasičnog operskog izraza sa isprepletanom pričom punom preokreta i intriga. Kompozitorka Milica Ilić zajedno sa libretistom Jovanom Stamatović-Karić, dirigentom Bojanom Radivojević, i rediteljom Patrikom Lazićem, smestila je ovu tradicionalnu formu u moderan kontekst. Radnja ove opere sa elementima drame, obuhvata mnogobrojne živopisne likove sa problemima i izazovima organizovanja jednog važnog događaja.

U opisu opere Džumbus stoji: Sahrana je završena. Kompozitorka, reditelj i pevač su nastradali u saobraćajnoj nesreći. Sada su inspicijent Sara i producent Goran sami sa projektom koji treba završiti. Sara je zabrinuta kako sada da se nosi sa celom situacijom, jer je do sada bila zadužena samo da donosi kafu glavom reditelju. Saznajte kako će izgledati opera u ovakvoj organizaciji.

Projekat Young@Opera ima za cilj da podrži mlade operske umetnike, promoviše razvoj regionalnih i lokalnih operskih mogućnosti i obuhvata teritorije Crne Gore, Bugarske, i Srbije. Cilj ovog projekta je da mladima približi operu i predstavi novi doživljaj opere. Mladi kreativni tim umjetničkih direktora odabrao je nove talente i pružio im priliku da nastupaju pred velikim brojem ljudi.

Cio program izvode umjetnici iz Crne Gore, Srbije, Bugarske i Hrvatske.

PODJELA:
Milica Marković kao Julijana Popović Marković Berisavac
Jana Popić Okilj kao Sara
Jelena Šestović kao Mila

Aleksandar Stoimenovski kao Goran
Luka Jozić kao Pervan Stoičkov
Dimitrije Stajic kao Bane
Nenad Stanisavljevic kao Otac Serafim

KARTE MOŽETE KUPITI NA PRODAJNIM MESTIMA DVORANE PARK.