Gradonačelnik Podgorice dr  Ivan Vuković i djevojčica Simona Rakonjac, najvjernija čitateljka Dječjeg odjeljenja Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”, uključivanjem dekorativne rasvjete otvorio je večeras Podgorički praznični Pazar na Trgu nezavisnosti.

“Drago nam je što smo istrajali u namjeri da  glavnom gradu podarimo  onaj sadržaj zbog koga smo do prošle godine morali da idemo u veće evropske gradove. Međutim, sad ono što imamo  u neposrednom okruženju, u Beogradu, Zagrebu, Budimpešti, Beču imamo i u Podgorici  i ovaj Pazar će svake godine biti sve ljepši i sadržajniji“ istako je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na otvaranju Podgoričkog prazničnog Pazara. On se zahvalio partnerima  Glavnog grada, Turističkoj organizaciji Podgorice i Culture Club Podgorica, kao i sponzorima  i svima koji su prepoznali značaj  i podržali ovaj projekat.

„Ovo je ta evropska Podgorica o kojoj smo govorili i o kojoj smo sanjali. Ovo je najljepše lice ovoga grada i ponosan sam zbog toga“ zaključio je Vuković.

Turistička organizacija Podgorice je nagradila pojedince i kolektive koji su svojim radom i zalaganjem doprinjeli podizanju kvaliteta i dodatnoj promociji turističke ponude grada.

“Ovdje smo da zajedno sa vama podijelimo zadovoljstvo dinamičnim razvojem našeg grada i iskristalisanim brendiranjem za koje smo zaslužni svi zajedno, kako građani tako i privredni subjekti i gradske službe i preduzeća. Naš grad je prije pet godina bio grad kroz koji su turisti prolazili i nijesu se puno zadržavali. Danas imamo potpuno novu sliku, novu razglednicu Podgorice, jer naš grad postaje prepoznatljiv i nudi kvalitetan turistički proizvod. Večeras ćemo nagraditi one koji su doprinijeli da tiristička ponuda Podgorice bude na zavidnio nivou i da naša Podgorica bude prepoznatljiva na turističkim mapama Evrope, ali i dalekim svjetskim tržištima“, istakla je direktorica Turističke organizacije Podgorice Tatjana Popović.

Manifestacija se u Podgorici održava po drugi put, a trajaće od 6. decembra do 2. januara.

Izvor: podgorica.me