Sedmostruki dobitnik Grammya, multitalentirani umjetnik i nestašni istraživač muzičkih žanrova, najavljuje evropsku turneju potvrdom nastupa na glavnoj pozornici INmusic festivala u junu 2020. godine!

Beckovu impresivnu karijeru odlikuje beskompromisno poigravanje sa muzičkim žanrovima i prepoznatljiv zvuk. Oslanjajući se na cijeli spektar muzičkih stilova, od folka, psihodelije, funka, soula, hip hopa, alternativnog roka, popa, elektronike, itd. Beckov zvuk je hibrid koji je svojstven samo njemu. Preko pedeset nominacija za globalne nagrade na polju muzike, dizajna i audiovizualnih medija i dvadeset osvojenih titula, između ostalih sedam Grammya i tri Brit Awarda, potvrđuju Beckov globalni status umjetnika s mnogo lica čija neumorna energija stvaranja gura granice svakim novim studijskim izdanjem.

Trinaest studijskih albuma sa zlatnim i multi-platinastim nakladama širom svijeta, rasprodate svjetske turneje, nebrojeno mnogo muzičkih saradnji sa muzičarima iz svih dijelova svijeta suvrmene muzike i jedinstvenih multidisciplinarnih umjetničkinh projekata impozantan su uvod u najnoviji, četrnaesti studijski album, Hyperspace objavljen ove godine koji nam predstavlja još jedno lice Becka u 21. vijeku

INmusic festival #15 će se održati od 22.-24. juna 2020. na tradicionalnoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu. Trodnevne festivalske ulaznice dostupne su putem službenog festivalskog webshopa.