Sarajevo Fest – Umjetnost i politika, u organizaciji East West Centra traje od 30. novembra do 10. decembra u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci. Organizator tog festivala Haris Pašović istakao je da žele predstaviti politiku u kompleksnijem diskursu, te podsjetiti građane da je politika mnogo složenija nego što se to danas predstavlja. Festival karakteriše bogat program, svakog dana festivala održava se panel diskusija i umjetnički program – predstave, filmovi i koncerti.

U okviru Sarajevo Festa Umjetnost i Politika organizuje se posaban program: Forum mladih lidera.

Forum se održava u tri grada i to: 6.-8.12. 2019. u Sarajevu, 9.12. u Mostaru i 10.12. u Banjoj Luci.

Vrhunski evropskih stručnjaci iz različitih oblasti će podijeliti svoja jedinstvena iskustva sa učesnicima Foruma: Remy Ourdan, novinar (Paris); Chris Keulemans, pisac (Amsterdam); Ana Dević, sociološkinja (Novi Sad); Igor Vuk Torbica, reditelj (Beograd); Julia Bala, psihološkinja (Amsterdam); Tamar Burgemann, direktorica muzičkog festivala (Amsterdam); Willemijn Lampers , direktorica književnog festivala (Amsterdam) i Dino Mustafić, reditelj (Sarajevo).

Uz to učesnici će biti u prilici da gledaju vrhunske filmove i predstave i prisustvuj fantastičnim debatama evropskih intelektualaca i umjetnika.

Detaljan program možete vidjeti na https://sarajevofest.com/#filter=.forum (Forum mladih lidera).

Za učesnike koji se kvalifikuju Forum je besplatan, a za prvih 30 koji dolaze izvan Sarajeva i koji se kvalifikuju Sarajevo Fest plaća put, boravak i hranu. U Banjoj Luci i Mostru, Forum traje po jedan dan.

Obrazac za prijavu možete naći na web-site-u Festivala, na linku https://sarajevofest.com/prijavni-obrazac-za-ucesce-na-forumu/

Potrebno je budete mladji od 30 godina.

Dobro došli na Sarajevo Fest – Umjetnost i politika!