NVO Podgorica film festival, u saradnji sa Crnogorskom kinotekom, organizuje festival dugometražnog i kratkometražnog igranog filma u Podgorici, koji će se ove godine održati u periodu od 3. do 8. decembra, u Crnogorskom narodnom pozorištu.

U dva programska segmenta na Podgorica film festivalu, publika će imati priliku da prisustvuje projekcijama recentnih naslova evropske i svjetske produkcije, koji se ne mogu naći na redovnom bioskopskom repertoaru.

Festival je, zasnivajući se na međunarodnoj saradnji i razumijevanju među različitim kulturama, fokusiran na promovisanje djela filmske umjetnosti i na podsticanje razvoja kinematografije i kreativnih industrija.

Cilj Festivala je animiranje poklonika filma i nove, mlade filmske publike; podizanje svijesti i promovisanje filmskog stvaralaštva sa umjetničkom vrijednošću; promovisanje svih aspekata međunarodne i domaće kinematografije: kao umjetnosti, zabave i kao industrije. Cilj Festivala je doprinos razvoju i promovisanju art bioskopa i filmske industrije; otkriti i dati pažnju kvalitetnim djelima kako bi doprinio razvoju filmske umjetnosti i podstakao razvoj filma i audiovizuelne umjetnosti i industrije širom svijeta.