KotorArt Don Brankovi dani muzike naredne godine planiraju obilježavanje velikog datuma u istoriji muzike Evrope i svijeta: 250 godina rođenja jednog od najvećih muzičkih genija, Ludviga van Betovena. Niz programa, festival će potpuno posvetiti muzičkom opusu ovog velikana, dok će nekoliko programa za temu imati njegov širi društveno-istorijski kontekst. Kroz programe umjetničke muzike, a u izvođenju renomiranih domaćih, regionalnih i svjetski afirmisanih solista, ansambala i orkestara čuće se njegova simfonijska, kamerna i solistička muzika.

Na samom otvaranju Festivala, planiran je simfonijski koncert, u saradnji sa međunarodnim partnerima koji će podrazumijevati i predstavljanje crnogorskih muzičara kao i premijeru djela, najnovije porudžbine festivala koja obuhvata tri kompozitora sa tri pogleda na Betovena, tačnije na Odu radosti, himnu Evropske unije i značenja koja ona ima iz perspektiva različitih, njenih (skoro) bivših, sadašnjih i (skoro) budućih članica. Takođe, kao uobičajena praksa svečanog otvaranja, festival planira premijeru filma sa tematikom Betovena, naročito kroz prizmu i naše buduće himne, njenog značaja i značenja, a za koji se planira međunarodna produkcija.

Betoven će biti u fokusu i klavirskih i violinističkih resitala na kojima će se čuti ne samo originalna već i aranžirana djela, što će biti slučaj i sa kamernom muzikom u izvođenju renomiranog bečkog ansambla. Festival planira i da jedno čitavo veče posveti osvrtu na Betovena kao čovjeka i umjetnika, kao i na interesantne manje poznate detalje njegovog života i okolnosti stvaranja.

Betoven je važan, ne samo kao muzički genije već i kao moralna i duhovna vertikala zbog čega i zauzima jedno od centralnih mjesta među stvaraocima današnje ujedinjene Evrope.

Pored Betovena, KotorArt Don Brankovi dani muzike narednu godinu planiraju da obilje-že još intenzivnijom saradnjom na međunarodnom planu. Konstantni kontakti sa partnerima iz Austrije, Kine, Slovenije, Italije, Turske, SAD, Hrvatske, Srbije, Njemačke imaju za cilj da Kotor promovišu kao referentnu mediteransku ljetnju platformu za predstavljanje umjetnika iz čitavog svijeta. Gostujući klasični, etno i džez sastavi popuniće ljetnje dane kvalitetnom muzikom na kakvu je publika KotorArta navikla.

Naročito važnu pažnju festival posvećuje saradnji sa partnerskim festivalima i realizaciji projekata sa njima. Planirana je saradnja i koncerti sa Šangajskim art festivalom, najvećim festivalom muzike u Kini, kao i sa Verbier festivalom u Švajcarskoj, najznačanijim festivalom umjetničke muzike u Evropi.

Partneri festivala su već godinama Luštica Bay, Coca-Cola, Porto Motenegro i mnogi drugi važni sponzori koji zajedničkim idejama i realizacijom istih, uz vrhunsku produkciju festivala i originalnošću programa  stvaraju i jačaju imidž svoje kompanije.

Nakon prošlogodišnjih sjajnih rezultata gdje je festival trajao punih 46 dana, gdje je nastupilo više od 1500 umjetnika iz 25 zemalja i izvelo više od 300 programa – 53 glavna i preko 250 pratećih, kao i nakon osnivanja novog festivala pod nazivom Wild Beauty Art, koji se ove godine održao na Žabljaku, festival priprema za ljeto 2020. i novi serijal programa pod nazivom KotorArt Akademija koja za cilj ima da, pored izvođačke umjetnosti, Kotor tokom ljetnjih mjeseci bude međunarodni centar i muzičke pedagogije najvišeg ranga.

KotorArt svake godine promoviše mlade crnogorske talente. Tako će biti i naredne godine, i to na četiri koncerta. Akcent će biti i na kotorskim stvaraocima kojima festival pravi omaž i obilježava važne datume kroz koncerte i inicijative koje za cilj imaju da sačuvamo od zaborava one pojedince koji su nas kao društvo zadužili. Upravo onako kako festival čuva sjećanje na ime, lik i djelo don Branka Sbutege, jednog od osnivača festivala.