Bogat i raznovrstan kulturno zabavni program pripremili su predstavnici lokalnih turističkih organizacija Podgorice, Bara, Budve, Kotora, Tivta, Herceg Novog kao i JP Skijališta Crne Gore za svoje goste uoči, tokom i nakon novogodišnjih praznika a organizatori mislili na sve uzraste i ljubitelje muzike.

Tako će biti programa za djecu, koncerata klasične, zabavne i narodne muzike, saopštili su novinarima u Podgorici predstavnici ovih lokalnih turističkih organizacija i Skijališta Crne Gore – Nina Pajović, Emil Kukalj, Tijana Kotarac, Gabrijela Glavičić, Ana Nives Radović, Natalija Terzić i Miloš Popović.

U svim ovim gradovima programi će trajati po nekoliko dana. U glavnom gradu će pored dočeka na otvorenom biti organizovan novogodišnji bazar na glavnom gradskom trgu, a tu je i još nekoliko svečanosti jer 19. decembra Podgorica obilježava 75 godina oslobođenja.

U ovim gradovima gostovaće najpopularniji pjevači i grupe iz Crne Gore i regiona među kojima Giboni, Letu štuke, Darko Rundek, Haris Džinovic, Marija Šerifović, Aleksandra Prijović, Željko Bebek, Bajaga, Partibejkersi i Hladno pivo.

Budva je tradicionalno najposjećeniji grad na crnogorskom primorju kako ljeti tako i tokom novogodišnjih praznika pa će kako je saopštila Tijana Kotarac iz TO Budva program trajati pet dana, od 28. decembra do 2. januara iduće godine.

U novogodišnjoj noći u Budvi glavna zvijezda biće Zdravko Čolić, a prvog dana Nove godine goste će zabavljati Svetlana Ceca Ražnatović.

Pored dočeka na otvorenom svečani doček u Budvi organizuju hoteli Palas u Petrovcu, Splendid u Budvi kao i još nekoliko poznatih budvanskih restorana i kafića, saopštila je takođe Tijana Kotarac iz TO Budva.

I JP Skijalište Crne Gore takođe će tokom zimske sezone koja počinje 15. decembra i traje do sredine aprila ako dozvole vremenske prilike tradicionalno organizovati različite aktivnosti u zimskim centrima Kolašinu, Žabljaku, Vučju sa poznatim izvođačima.