Žiri festivala, 33. Susreta pod maslinom u Baru (prof. dr Vesna Vukićević Janković, prof. dr Draško Došljak i dr Milun Lutovac, predsjednik), jednoglasno je donio odluku da ovogodišnji laureat festivala bude Dejan Đonović, pisac, glumac, kompozitor, scenarista i autor igrokaza za djecu.

Žiri je u obrazloženju istakao Đonovića kao autora priznatog i van granica Crne Gore koji svoja djela kreira sa punom sviješću o vrijednosti čitalačke publike, te kao stvaraoca koji sa autentičnim i iskrenim emocijama prilazi kreativnom oblikovanju kako stihova, tako i svojih scenskih nastupa po mjeri dječijeg svijeta.

Kako su saopštili organizatori, na likovni konkurs festivala, za koji je takođe važila tema Kalendar vječnosti stare masline od pristiglih 807 radova, žiri je odabrao 50 koji će biti predstavljeni u sklopu tradicionalne izložbe Festivala i od njih nagradio najuspješnije. Prva nagrada biće dodijeljena Nemanji Ćoroviću, učeniku OŠ „Orijenski bataljon“ iz Bijele.

Festival dječijeg stvaralaštva  „Susreti pod Starom maslinom“, pod pokroviteljstvom Opštine Bar, u realizaciji Kulturnog centra Bar održaće se 18. i 19. novembra. Najstarije drvo u ovom dijelu Evrope 33. put ujediniće mlade i afirmisane umjetnike koji su se kroz literarne i likovne radove ove godine izrazili na temu Kalendar vječnosti Stare masline.

Na kraju dvodnevnog druženja u okviru susreta biće piređena posebna svečanost povodom dodjele nagrade ovogodišnjem laureatu Dejanu Đonoviću.