Danas će zvanično početi program 10. BEDEM festa pod sloganom #RadujmoSe.

I ove godine program festivala spaja nespojivo i proslavlja muziku, ljubav, mir i  prijateljstvo. Povratkom dobro poznatih imena na scenu BEDEM-a daje se retrospektiva deceniji rada i postojanja festivala.

Festival će svojim nastupom u 19:30h, otvoriti dobro poznati bubnjar Dragoljub Đuričić nakon čega će na tvrđavi premijerno u Crnoj Gori biti prikazan film o legeni muzike Vladi Divljanu – Nebeska tema.

Na njoj dobro poznatoj bini, od 22:30 nastupiće Bisera Veletanlić koju je BEDEM fest vratio muzici, a ona se nakon dvije godine vraća BEDEM-u. Od ponoći na scenu će izaći sastav E-play i Dingospo Dali dok će prvo festivalsko veče zatvoriti „Gospoda Glembajevi“.

Festivalska vrata otvorena su od 19:30 dok je ulaznice moguće kupiti i prilikom dolaska na festival na prodajnom mjestu koje se nalazi na ulazu u Tvrđavu. Broj karata koji je dostupan u prodaji je ograničen pa istu treba obezbijediti na vrijeme. Ulaznice za festival su u prodaji i dalje na svim prodajnim mjestima Tobacco s Press trafika, kao i u M:tel poslovnicama u Podgorici u tržnom centru „Delta city“ i u Nikšiću.

Cijena jednodnevne ulaznice je 10 eura dok cijena paketa ulaznica za sve dane festivala iznosi 30 eura.

Za sve posjetioce festivala organizovan je prevoz iz Podgorice. Polazak je na stajalištu ispred TC „Delta city“ u 18h dok je povratak sa festivala predviđen u 3h iza ponoći sa platoa željezničke stanice u Nikšiću. Cijena povratne karte iznosi 3eura i radi organizacije potrebno se prijaviti se za prevoz putem telefona 068619119.

U saradnji sa Hotelom Onogošt, za posjetioce festivala omogućena je promotivna cijena noćenja sa doručkom u iznosu od 17 eura.