Muzički program drugog izdanja hercegnovskog festivala nezavisne umjetnosti MORŽ zaokružuju trance-blues atrakcija Frank Magnolia i splitski kantautor Tomislav Gracin.

Svi programi MORŽ-a održaće se u Amfiteatru Hercegnovskog pozorišta, a kako je već najavljeno, muzički dio ove manifestacije, u petak 21. juna otvoriće bend Baobab.

Frank Magnolia (Vukša Veličković) koji na MORŽ-u gostuje u subotu 22. juna, pobjednik je beogradskog kantautorskog festivala CantOut by Rockstar, a ove godine objavio je debi album “Almost There”.

Treće festivalske večeri, u nedjelju 23. juna nastupiće Tomislav Gracin, koji je prije tri mjeseca objavio svoj drugi albim – “Dva”, sniman u Splitu.

Sve festivalske večeri, kako su kazali organizatori, počeće filmskom projekcijom, u saradnji MORŽ-a i Crnogorske kinoteke.

“Tokom festivala publika će imati priliku da vidi izložbu nekih od najzanimljivijih ilustratora mlađe generacije koji žive i rade na prostoru nekadašnje Jugoslavije. U narednim danima MORŽ će objaviti i sva imena vizuelnih umjetnika čiji će radovi biti dio postavke koja će akođe biti izložena na javnom prostoru oko Amfiteatra Hercegnovskog pozorišta”, saopštili su organizatori.

 

 

Izvor: Vijesti.me