Električni orgazam, Prti Bee Gee i Rudolf, biće dio ovogodišnjeg izdanja manifestacije Party Bus koja će tradicionalno posjetiti Plužine, Bar i Podgoricu, od 4. do 6. jula, saopštili su organizatori NVO “Sinteza”.

Koncerti će se odvijati svake večeri od 4. do 6. jula, a redom će obići Plužine, Bar i na kraju Podgoricu. Događaji će biti besplatni za sve posjetioce, a organizatori očekuju da događaj ove godine isprati preko 10 hiljada ljudi.

Osim večernjih koncerata, u sklopu događaja muzičari i ostali učesnici će u okviru pet dana posjetiti razne lokacije u svim regijama Crne Gore i promovisati povećanje ekološke svijesti.

Biće ovo peto izdanje ove manifestacije koji se odvija u okviru “Nikšićko Rock’s” platforme, a organizatori su saopštili da će se u “Party Busu” pored muzičara naći i odabrana ekipa novinara, kao pojedinci koji pomažu razvoj crnogorske muzičke scene, a kao i prethodnih godina na Krupcu će tradicionalno biti posađene sadnice. Saopšteno je i da će 120 ljudi učestvovati u projektu.

Električni orgazam u Crnu Goru dolazi u sklopu ljetnje regionalne turneje na kojoj će promovisati, akutelni, prošlogodišnji album “Gde smo sad?” koji se našao na vrhu brojni relevantnih top lista i dobio samo hvale kritike, a objavljen je nakon osam godina diskografske pauze.

Početak ove godine obilježile su mnoge aktivnosti za ovaj bend: na Beldocsu je prikazan dokumentarni film o grupi naslovljen “Električni orgazam za ljude budućnosti”, reizdati su albumi “Letim Sanjam Dišem” i “”Vlada, Gile, Piko & Švaba – Lutka koja kaže ne”, dok je Croatia Records u okviru edicije “Original Album Collection” objavila kolekciju prvih šest albuma kultnog beogradskog sastava, te reizdanja svih solo albuma frontmena Srđana Gojkovića Gileta.

On je ranije “Vijestima” otkrio da će njegov bend imati više koncerata u Crnoj Gori tokom ljeta.

“Mi smo cijele ove godine zapravo na promo turneji za taj album, tako da ćemo te pjesme promovisati i na ovim koncertima koje ćemo imati u Crnoj Gori. Naravno, ne izvodimo baš cijeli album, sviramo pet-šest pjesama, a ostatak je presjek ove naše već sad 39 godina duge karijere”, izjavio je Gile ranije za “Vijesti”.

Poznati srpski rep sastav Prti Bee Gee Crnu Goru dolazi nakon dvije godine pauze, a posljednji album “Petarda”, kao što i naslov kaže – njihov peti u karijeri, objavili su prije tri godine, da bi godinu kasnije bio snimljen i igrani film inspirisan njihovim preminulim članom Davorom Bobićem Moskrijem. Harizmatični duo koji čine Eufrat i Mikri Maus poznat je po kontroverznim, “bez dlake na jeziku” opisima svakodnevice i često fanki rep zvuku, a posljednji spot, za pjesmu “Tika Taka” lansirali su prošle godine, pa fanovi uveliko očekuju novi materijal.

Rudolf je kolašinski hard rok sastav koji se okupio 2017, da bi prošle godine objavio debitantski album “Divljina” na kojem se našlo osam pjesama.

Bend koji čine Bojan Peko Minić (vokal, gitara, usna harmonika), Nenad Lalović (ritam gitara i pomoćni vokal) i Nikola Dulović (bas gitara), u međuvremenu je imao niz klupskih i festivalskih svirki po Crnoj Gori, te ekranizovao numeru “Desperado”.

Prethodnih godina u “Party Busu” učestvovali su poznati regionalni izvođači kao što su Bad Copy, Kerber, Orthodox Celts, Iskaz i drugi, kao i predstavnici domaće scene poput grupe Parampaščad.

 

 

Izvor: Vijesti.me