Novi imena koja će nastupiti na jubilarnom, desetom Bedem festu, su Bojana Vunturišević, nekadašnja pjevačica pop benda “Svi na pod” čiji prvi solo album “Daljine” je izuzetno dobro prihvaćen i od publike i od kritičara, i Igor Vince, autor, vokal i instrumentalista koji predvodi internacionalni, 13-člani bend His Drum, Brass And Keys.

“Bojana će imati premijerni nastup u Crnoj Gori upravo na Bedem festu i jako se raduje. Riječ je o veoma autentičnoj personi u pravom smislu te riječi, iza koje stoje fantastičan glas, posvećenost, posebna energija, inspirativna naročito za mlađe posjetioce i mlađu publiku, što je i smisao našeg festivala”, istakli su organizatori Bedem festa.

Što se tiče Igora Vince i njegovog benda organizatori vjeruju da će to biti pravo osvježenje “u vrelim i sparnim ljetnim večerima”.

“Za sve one koji nijesu čuli za ovog sjajnog muzičara, topla preporuka je da odmah poslušaju neku od pjesama, poput ‘Sve je u redu draga’, ‘Zaboravili smo da živimo’… Igor jednostavnim riječima i toplim notama, ritmom i melodijama ‘tjera’ tijelo na gibanje, ples, igru… Mnogo se radujemo da publici podarimo uživanje uz ovog sjajnog muzičara”, kazao je direktor Bedem festa, Petar Šundić.

Regionalno “putešestvije” Bedem festa i dalje traje, a organizatori ističu da je budućnost festivala koji se održava na staroj nikšićkoj tvrđavi utemeljena upravo u regionalnim okvirima.

“Sjajno je obilaziti region, sretati se sa starim prijateljima, ali i sticati nove kontakte i nova poznanstva. Naročito nas raduje činjenica da se o Bedem festu govori u Ljubljani, Zagrebu, Zaboku, Skopju, Sarajevu, Novom Sadu, Beogradu i da se naša baza fanova iz dana u dan sve više širi. Svakog dana imamo veliki broj sastanaka i susreta, u međuvremenu je nastalo i toliko ideja”, kazali su organizatori.

Bedem fest biće održan od 2. do 4. avgusta.

 

 

Izvor: Vijesti.me