Film “Iskra”, reditelja i koscenariste Gojka Berkuljana, osvojio je nagradu za najbolji debitanski film na Džada festu u Podgorici.

Nagradu za najboljeg reditelja debitanta, podijelili su Vlastimir Sudar i Nikola Mijović koji su na Džadi predstavili film “Granice kiše”.

U trci za nagradu učestvovalo je sedam debitantskih filmova: “Granice kiše”, “Meso”, “Iskra”, “Nesavršeno doba”, “Osmi povjerenik”, “Ono što ostaje” i “Balkan Noir”. Svi filmovi su nominovani u dve kategorije: najbolji debitantski igrani film i najbolji režiser debitant.

O nagradama je odlučivao tročlani žiri u kom su bili reditelj i scenarist Miroslav Momčilović, producent Ivan Đurović i predsjednik žirija, reditelj Hrvoje Hribar.

Nagrade debitantima je uručio Ivan Đurović, a predstavnica NLB banke, Jelena Vujović, ispred sponzora nagradnog fonda, uručila je dobitnicima čekove u vrijednosti od po 1.000 eura.

U takmičarskom dijelu programa, u narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović” sa početkom u 19 sati,biće emotivan film “Balkan Noir”, režisera Dražena Kuljanina. Revijalni dio programa počinje oko 21 sat na Trgu nezavisnosti gdje biće organizovana ceremonija svečanog zatvaranja petog izdanja Džada Film Festa, poslije koje će se publika imati priliku da uživa u filmu “Cinema Paradiso”

 

Izvor: CdM