Beogradsku pop pjevačicu Bojanu Vunturišević publika je upoznala kao članicu grupe “Svi na pod!”, da bi prije dvije godine objavila prvi solo album koji je dobio samo pozitivne reakcije publike i kritike. Sad je vrijeme za nešto novo, ali što konkretno, još ne zna, kako je priznala “Vijestima”.

U međuvremenu je lansirala spot za novu pjesmu “Promašaj”, a u isto vrijeme najavljeno je i da će nastupiti na Bedem festu. Novi singl Vunturiševićeva je objavila za Bassivity, najpoznatiju hip hop etiketu u regionu koja je posljednjih godina lansirala sve popularnije izvođače kao što su Coby, Fox, Surreal i druge, a na koje članovi scene kojoj je pjevačica nekad kao dio grupe “Svi na pod!” pripadala ne gledaju naročito blagonaklono.

O toj saradnji, spotu, novom materijalu, gostovanju u Crnoj Gori i daljim planovima pričala je u intervjuu za “Vijesti”.

Kad i kako je sniman spot, kako je bilo na snimanju?

Rađen je prije mjesec dana na dvije lokacije. Uspjeli smo da za dva snimajuća dana napravimo pravo vizuelno remek–djelo koje u potpunosti prati muziku “Promašaja”.

Čini mi se da sam tek sada u potpunosti zadovoljna cjelokupnim djelom. Zajedno sa Ivanom Stojiljkovićem, rediteljem svih mojih spotova, uspjela sam da okupim fantastičnu ekipu kreativaca, ali i “glumaca” koji su “Promašaj” obojili na jedinstven način.

Da li je to najava novog albuma, koliko imaš spremnog materijala, koliko je ova pjesma indikativna, što dalje možemo očekivati od tebe?

Ovo je singl. Sigurno najavljuje nešto. A što najavljuje, ne znam, niti se time opterećujem. Imam nekih sedam-osam pjesama. I sada kada sam upala u hajp i bust, imam nevjerovatnu želju da sve demo–snimke završim, ali i da započnem nešto potpuno novo, pa da se iz gomile svega izvrši odabir koji će kasnije postati album. Ne opterećujem se. Vozim se na lijepom talasu, a iz toga izlaze uvijek lijepe stvari.

Kako je došlo do saradnje sa Bassivityjem, poznatoj prije svega po rep izvođačima i da li će se ona nastaviti?

U Bassivityju sam konstantno godinu dana unazad. Najviše sam radila sa Cobijem za druge izvođače, i tu sam upoznalaLuku Jovanovića, mladog i vrlo talentovanog producenta sa kojim sam nastavila saradnju. Veoma prijatno se osjećam u toj gomili testosterona (smijeh), njihova sam sestra i poprilično nam je lijepo u tom studiju na vrhu zgrade Doma sindikata. Ne planiram još da idem kući.

Što misliš inače o tome što na njihove glavne rep izvođače neki gledaju kao na “loš uticaj na omladinu” i doživljavaju gotovo na isti način kao i turbo–folk? Da li se može očekivati tvoja saradnja sa nekim od njihovih izvođača?

Mene to ne zanima. Najjači uticaj na omladinu imaju porodica i obrazovni sistem. Muzika je refleksija društva i okolnosti u kojima živimo. Dakle, posljedica. Meni je Bassivity ekipa fantastična. Jako mi prijaju. Ista smo generacija. U istoj klupi smo sjedeli, istu muziku slušali, iste priče pričali. U suštini svi dolazimo iz istog andergraund koša. Za razliku od dežurnih osuđivača, ova ekipa je vrlo otvorena prema svemu, a kod mene se samo to računa. O saradnjama ne razmišljam pretjerano. One se dešavaju spontano. Produkt su lijepog druženja i bleje, ali ako bih morala da biram, onda bi to bio Surreal. Nas dvoje smo po vajbu na istoj talasnoj dužini. Oboje s vjetrom u kosi na minut do mora.

Očekuje te nastup na Bedemu, kakva su očekivanja i koliko si upućena u priču o festivalu, budući da je malo drugačija od ostalih u našoj zemlji? Može li se očekivati još neki nastup u Crnoj Gori?

Dugo sam čekala poziv iz Crne Gore, i ne samo ja, veći mnogi virtuelni prijatelji koji su mi preplavili inboks. Poziv je stigao nakon dvije godine i to za Bedem. Samo lijepe riječi sam čula o tom festivalu i jako mu se radujem.

Jesi li zadovoljna kako je prošao album “Daljine” sa ove vremenske distance?

Veoma sam zadovoljna, i sa ove vremenske distance, ali i na početku sam znala da će biti tako. Ne može biti drugačije, ako si potpuno zadovoljan onim što si uradio. Još kad je album bio u demo-fazi mogla sam stoprocentno svojim imenom i prezimenom da stanem iza i ispred toga.

Ono čim se baviš je u suštini pop, ali često dosta drugačiji od onoga što nam se generalno servira pod tim imenom. Kako ti doživljavaš i opisuješ svoju muziku i koliko za nju, po tvom dosadašnjem iskustvu, ima prostora u mejnstrimu?

Bavim se pop muzikom i vrlo sam otvorena za sve pozive, jer mislim da ima dovoljno prostora za sve. Jedina zamjerka je suviše ponavljanja sadržaja u tradicionalnim medijima, kao i forsiranje muzike prošlog milenijuma. Mislim da bi trebalo da dođe do smjene generacija ljudi koji su na pozicijama muzičkih urednika. Ima toliko svježih i lijepih stvari u muzici današnjice. Potrebno je samo otvoriti se.

 

Izvor: Vijesti.me