Drugo izdanje festivala nezavisne umjetnosti MORŽ (akronim za Morski ritam života) održaće se od 21. do 23. juna, najavili su organizatori NVO Alternaut i portal Herceg Novi Cool, u saradnji sa opštinskim Sekretarijatom za kulturu, Herceg festom, Crnogorskom kinotekom i kafeom Kino.

MORŽ se sastoji iz tri segmenta – koncerata popularnih muzičara i bendova sa postjugoslovenske alternativne scene, izložbe mladih regionalnih umjetnika – ilustratora i filmskog programa.

Početak manifestacije je zakazan za petak 21. jun u 21 sat, kada će poslije zvaničnog otvaranja festivala i izložbe uslijediti projekcija filma, a potom i koncert grupe Baobab.

U više od 20 godina sviračkog iskustva i tri albuma ovaj bend, predvođen Mišom Petrovićem dokazao se publici, a posljednji njihov album, „Naše vreme“ koji je 2017. objavila Popdepresija kritika smatra jednim od najbolljih srpskih novijih izdanja.

Vladimir Skočajić Skoča, autor kultne Gistro FM radio emisije za “Naše vreme” je rekao:

“Nekad me podsjeti na Wilco, nekad na Nila Janga, nekad na The War on Drugs, a najčešće na Baobab. Da se ja pitam, stihove prvog singla „Kako sjajnih ljubavi ima /U gradu koji tone, u zemlji koje nema“ promuvao bih u himnu ove nesrećne zemlje. Čisto savršenstvo”.

“Art program MORŽ-a donijeće presjek postjugoslovenske ilustratorske scene koja je jedna od najvibrantnijih komponenti savremene nezavisne kulture, bez ikakvih tematskih barijera, dok je road movie žanrovska odrednica filmskog programa”, naveli su organizatori.

Autor vizuelnog identiteta festivala je mladi crnogorski illustrator Vuk Bojanić.

Svi programi MORŽ-a odvijaće se u Amfiteatru Hercegnovskog pozorišta, kao i njegovoj okolini.

 

 

Izvor: Vijesti.me