Poznati srpski rok bendovi “Partibrejkers” i “Kanda Kodža i Nebojša” nastupiće na ovogodišnjem Bedem festu, potvrdili su organizatori. Posljednje pomenuti sastav i ranije je otkrio “Vijestima” da će gostovati na nikšićkom festivalu.

Organizatori su saopštili da su pripreme za festival uveliko u toku i da će ekipa Bedem festa krenuti na tradicionalnu regionalnu turneju, u posjetu parnerskim manifestacijama kao što su beogradski “Manifest”, festival Omladina iz Subotice sa kojeg će pobjednički bend nastupiti u Nikšiću, te Hrvatski demo rok festival.

Direktor Bedem festa Petar Šundić biće član žirija na posljednja dva pomenuta događaja.

“U saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i Ministarstvom održivog razvoja i turizma već radimo na osmišljavanju programa i koncepta kako bi bio zanimljiv za privlačenje i dolazak velikog broja posjetilaca. Sjajna prilika za privlačenje turista u Crnu Goru i Nikšić. A festivali su naš ogroman potencijal i razlog dolaska velikog broja ljudi iz svih krajeva”, istikao je Šundić u saopštenju dostavljenom medijima.

Jubilarni deseti Bedem fest održaće se na tradicionalnoj lokaciji, tvrđavi po kojoj nosi ime, u Nikšiću od 2. do 4. avgusta, a prethodno su organizatori potvrdili da će nastupiti Madam Piano, Dr Nele Karajlić, “Svemirko”, “Osma sila”, dok je “Vijestima” rečeno iz grupe “Eva Braun” da će takođe svirati na ovoj manifestaciji.

 

 

Izvor: Vijesti.me