Southern Soul Festival najavljuje svoje sedmo izdanje koje će se ove godine održati od 26. juna do 01. jula. Jedan od noviteta ove godine je što će, umjesto uobičajenih četiri, festival trajati šest dana, uključujući jednu žurku koja će otvoriti festival (welcome party) i jednu žurku zatvaranja festivala (farewell party).

Kao i prethodnih godina, tim SSF festivala naporno je radio kako bi na ulcinjsku plažu doveli velika imena nezavisne svjetske muzičke scene.

Ove godine SSF imaće čast da bude domaćin velikim legendama brazilske muzike Airto Moreira i Flora Purim. Airto Moreira je perkusionista i bubnjar koji je u svojoj karijeri redovno sarađivao sa legendama džeza, kao što su Miles Davis, Dizzy Gillespie, Chick Corea, Weather Report i Antonio Carlos Jobim i uz to postao jedno od najznačajnijih imena svjetske jazz scene. Flora Purim heroina brazilskog jazz zvuka dijeliće binu sa Airtom na vjerovatno njihovoj posljednjoj evropskoj turneji.

Pored njih imaćemo prilike i da čujemo desetočlani bend iz Napulja sa berlinskom adresom Nu Guinea, kao i ovogodišnje iznenađenje Mayer’s Indonesia-jazz fusion band iz zapadnog Londona. Takođe iz Velike Britanije nam stiže i veliki afrobeat sastav Nubiyan Twist, a iz Amsterdama party atrakcija The Mauskovic Dance band. Veliko ime house scene, njujorški DJ, producent, klavijaturista i vokal Josh Milan dolazi sa svojim bendom iz SAD, dok nam iz Zagreba stiže nova evropska atrakcija Jan Kinčl & Regis Kattie.

Cosmic stejdž kao i svake godine posvećen je legendama haus muzike muzike i novim otkrićima, a ove godine biće obilježen nastupima Joe Clausella, House legende koji predvodi citav tim američkih disk džokeja, Deetron, techno zvijezda iz Švajcarske, Fred P, poznatiji kao Black Jazz konzorcijum, Alex from Tokyo, eklektični francuski DJ baziran u Njujorku, Pablo Valentino, talentovani DJ iz istočne Francuske, Aroop Roy, DJ, producent i vlasnik izdavačke kuće u Londonu, Art of Tones, poznatiji kao Ludovic Llorca. Regionalna podrška na ovom klupskom stejdžu biće Trole, Vlada Rus, GileRZ, Be Good, Andrej Micajkov i Flooder.

Na Organic stejdžu, kao i svake godine, nastupiće muzički selektori, takozvani diggeri, koji tragaju za neobičnom i rijetkom muzikom po cijelom svijetu. Kao i muzika koju će puštati za nas i oni dolaze sa raznih strana svijeta: iz Portugala Helena Guedes, iz Meksika Coco Maria, iz poljske Kornelia B, iz Japana Shuya Okino, iz Izraela Eyal Baroz, iz Turske Ozan Maral, iz Velike Britanije Harvinder, Senrab, Dom Servini, Patrick Forge, iz Berlina Markus Tone, iz SAD Tom Noble i Greg Caz, iz Švajcarske Kasheme, iz Makedonije George Cvetovski, iz Norveške Dirty Hans, iz Srbije Željko Kerleta, Jazzmate, Spacewalker, Phillie P i Little Lu.

Novi Beach stage, koji će gotovo zapljuskivati valovi toplog mora velike ulcinjske plaže, predstaviće DJ Gilla, osnivač First Word Records, Mike Burns, najznačajniji bečki DJ, Giovanni Damico, poznati DJ i producent iz Italije, Marcel Vogel, njemački DJ i producent iz Amsterdama, i Asc Split, poznati hrvatski duo.

Ovogodišnje, 7. izdanje SSF festivala donosi puno novina u svim segmentima: tehničkom, ugostiteljskom, logističkom, nove lokacije i veliki izbor smještaja.

Southern Soul Festival nudi potpuno cool osjećaj hedonizma na beskonačnoj, pješčanoj plaži i nesumnjivo jednoj od najljepših na Mediteranu, okruženoj divljom prirodom. Vrijeme provedeno na festivalu biće ispunjeno jedinstvenim iskustvom i druženjem sa muzičkim idolima, bez VIP zona a okupano akvarelnim prizorima izlaska i zalaska sunca. Povrh toga, sve četiri SSF bine smještene su na plaži, sa pjeskovitim plesnim podijumom na kom se može plesati od sumraka do svitanja, i to bez cipela.

Sve nabrojano čini Southern Soul Festival zaista posebnim i prepoznatljivim u cijelom svijetu, a u muzičkom segmentu beskompromisnim donkihotovskim rajem!

Karte se mogu i dalje nabaviti po sniženim cijenama na sljedećem linku.

Dodatne informacije: www.southernsoulfestival.me

Izvor: CdM