I ove godine manifestacija Kontakt posvećena muzičkom biznisu, biće održana u Beogradu od 20. do 23. marta. Kontakt ove godine predstavlja tri programske cjeline, koje će okupiti veliki broj profesionalaca, ali i ljubitelja muzike.

Predstavnici Nektar OK Festa naći će se u društvu najvećih i najznačajnijih muzičkih festivala iz regiona, predstavnika institucija, muzičkih kuća, menadžera i ostalih muzičkih radnika.

Muzička industrija je danas izuetno važan adut za privredni razvoj jedne regije, stoga ovaj događaj ostaje usmjeren ka jasno definisanim ciljevima – Brisanje kulturnih granica u regionu, umrežavanje i pokretanje gorućih tema svih onih koji se bave kulturom u najširem smislu te riječi. Tokom dvije godine održavanja, Kontakt je ugostio više od 100 profesionalaca iz oblasti muzičke industrije, organizovao isto toliko muzičkih i umjetničkih programa, a posjetilo ga je preko 8000 posjetilaca.

I ove godine nastavlja sa istom dinamikom. Kontakt 2019 se dešava na 15 lokacija, a tokom četiri dana biće održana 63 programa u kojima će učestvovati 110 učesnika iz 11 zemalja. Sve to čini ovaj događaj jednim od najozbiljnijih i najatraktivnijih u domenu događaja koji se bave pitanjem muzičke industrije u cijeloj regiji.

Obzirom da je Nektar OK Fest jedan od događaja koji doprinosi kvalitetnijoj festivalskoj ponudi na širem regionalnom prostoru, naši predstavnici pozvani su da u okviru panela „Kako napraviti uspješan festival/Najveći izazovi“ na kojem će učestvovati, zajedno sa predstavnicima vodećih muzičkih festivala u regionu: Exit, Belgrade Beer Fest, Taksirat, Ultra, Punk Rock Holiday, posjetiocima i učesnicima prenesu svoja iskustva, te rezultate rada i organizacije festivala posljednjih 5 godina na Tjentištu.

Osim ovog panela u okviru Kontakt konferencije, tokom tri dana govoriće se i o ostalim važnim temama za sve koji su uključeni na različite načine u muzički biznis: „Kako voditi uspješan festival“; „Artisti i menadžeri – novi i stari trendovi u muzičkoj industriji“; „Diskografija – povezivanje u regionu“; „Regionalni kulturni centri i klubovi“; „Radio u digitalnoj eri“…

Panel diskusija u kojoj učestvuju predstavnici Nektar OK Festa održaće se u četvrtak 21.03. u Marsh Open Space u Cetinjskoj ulici sa početkom u 10:00.