Organizatori dva velika muzička festivala u Puli Outlook i Dimensions najavili su na svojoj Facebook stranici da će 2019. godina biti zadnja godina u kojoj će se spomenute manifestacije održati u Puli.

Riječ je o festivalima koji se organiziraju krajem kolovoza i početkom rujna, a godišnje su ugostili po 20 tisuća ljudi. U Puli su se održavali deset godina, a prve dvije bili su u Petrčanima i na Zrću.

– Outlook i Dimensions festivali najavili su kako je ovo posljednja godina na tvrđavi Punta Christo koju su 10 godina zvali domom. Ovi sestrinski festivali već 12 godina djeluju u Hrvatskoj, ugošćujući glazbenike, promotore, posjetitelje i izdavačke kuće iz cijeloga svijeta. Velika imena kao što su Lauryn HillGrace JonesMassive AttackDamian MarleyKraftwerk i Jeff Mills samo su neki od glazbenih velikana koji su ondje nastupali. U posljednjih nekoliko godina osjećamo pregršt vanjskih utjecaja, van naše kontrole, koji uvelike utječu na vođenje tih događaja.

Povećanje troškova organizacije, uz pad vrijednosti funte, samo su dva primjera brojnih takvih vanjskih utjecaja. Festivali se jednostavno ne mogu nastaviti u svom sadašnjem formatu. Intenzivno komuniciramo s Gradom Pulom, a više vijesti moći ćemo dati kad ih budemo imali – izjavila je Gujinović.

Na pitanje znači li to da se oba festivala gase, ili se pak sele na neku novu lokaciju, Gujinović nije mogla dati odgovor. Tek je rekla kako su ovo za sad jedine informacije kojima trenutačno raspolažu.

 

 

Izvor: .jutarnji.hr