Ovogodišnje osmo izdanje Lake festa održaće se od 09 do 11. avgusta na Krupačkom jezeru u Nikšiću.

Cijena karte ostaje nepromijenjena i ona iznosi 10,00eur za jedno veče i 25,00eur za tri večeri.

Kao i prethodnih godina i ove godine će biti organizovan besplatan prostor za kamp. Pored glavne bine biće organizovana i mala bina u kampu.

Šta je ono što će publika moći da očekuje od vašeg nastupa na Lake festivalu?

Drago mi je da posle šest godina smo ponovo gosti sada već tradicionalnog i posebnog Lake Festivala u Nikšiću. Ovih dana smo u studiju, grupa je u procesu i progresu kreativnom kada je riječ o novom albumu. Završeno je pola albuma, drugu polovinu krećemo za par dana kada ponovo udahnemo duboko. Sudeći po onome kakve znake i signale dobijamo od novog materijala, biće to još jedno uzbudljivo muzičko putovanje sa grupom Van Gogh. Naravno, drugačije od prethodnog jer nemamo taj luksuz da se ponavljamo i da imamo iste albume, a sa druge strane to nešto što nas čini posebno inspirisanim da budemo kao na samom početku 1986. godine. Gomile rifova i esencijalni stihovi i šta reći sem da je Van Gogh na nekom novom početku, na nekoj kreativnoj i stilskoj prekretnici i vjerujem da će to biti na radost publike, bez obzira na činjenicu što se nikada, a ni sada nismo trudili niti se trudimo da se dopadnemo publici, niti da podilazimo ukusu publike. Van Gogh je bend kakav jeste, komunicira svojim pismom sa onima koji prepoznaju poruku i simboliku. Sa druge strane postoje i oni koji ne razumiju naše pismo, a ako im je tako po volji, neka tako ostane i ubuduće.

Koju su vaši utisci kada se radi o Lake Fest-u?

Fantastičan prostor, odlična ekipa koja je organizaciono okupljena oko festivala i svaka im čast što su opstali sve ove godine. U današnje vrijeme, ne samo u našem regionu već i u svijetu vrlo je teško održati pozitivan kreativni pritisak i podići iz godine u godinu tu estetsku ljestvicu da svaki put bude drugačije i bolje. Momci i djevojke okupljeni oko Lake Festa su to uspjeli, traju dugi niz godina i svaka im čast na istrajnosti.

Da li spremate nešto specijalno za nastup pokraj Krupačkog jezera?

Van Gogh na ovom ljetnjem dijelu turneje ima potpuno drugačiju set listu od prethodnog dijela turneje. Bend je nabrijan energijom više nego ikad i kao što to temperamentna publika koja posjećuje Lake Fest voli i na šta je navikla od nas će dobiti jedan rock’a’rolla energetski set.

Imate li neku poruku za fanove koji će gledati vaš nastup na Lake Fest-u?

Ko bude na mjestu događaja te noći prepoznaće poruku i prepoznaće pismo, a onda će on o tome govoriti na dalje. Koristim priliku da pozovem sve one koji do sada nijesu imali prilike da dođu na Lake Fest da dođu u Nikšić i da osjete još jedno festivalsko iskustvo kakvo nudi Lake Fest.