Ovogodišnje osmo izdanje LAKE FESTa održaće se od 09 do 11. avgusta na Krupačkom jezeru u Nikšiću, saopštili su danas organizatori na press konferenciji koja je održana u Montenegro caffe pubu u Podgorici.

Medijima su se pored direktora festivala Peđe Zečevića, obratili predstavnici generalnih sponzora festivala Ćazim Hodžić, generalni direktor direktorata za razvoj turističke destinacije i turističkog prometa u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Sonja Nikčević, potpredsjednica opštine Nikšić, Natalija Milić iz Pivare “Trebjesa”, Eleonora Albijanić iz Elektroprivrede Crne Gore.

“Opština Nikšić nastoji da u skladu sa svojim mogućnostima podrži LAKE FEST, koji već osam godina okuplja vrlo značajna imena crnogorske i regionalne scene, jer je prepoznala ovaj festival kao vrlo važnu manifestaciju koja doprinosu razvoju turizma Nikšića, kao i promociji grada na širem planu”, rekla je Sonja Nikčevioć, potrpedsjednica opštine Nikšić.

Ministartsvo održivog razvoja i turizma zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom od 2014. godine realizuje Program podsticajnih mjera u oblasti turizma. Jedna od mjera koja se sprovodi u sklopu ovog Programa je i mjera podrške za organizaciju muzičkih festivala koji značajno doprinose obogaćenju turističke ponude Crne Gore tokom ljetnje turističke sezone.

“Ne treba posebno govoriti o samom značaju LAKE FESTa za grad Nikšić i za sve građane ovog grada koji su prepooznali festival kao odličnu priliku da promovišu svoj grad. Ovaj festival uvezuje centralni, južni i sjeverni dio Crne Gore i daje mogućnost posjetiocima da ne samo uživaju u muzičkom spektaklu nego i da dožive Crnu Goru na najljepši mogući način”, izjavio je Ćazim Hodžić, generalni direktor direktorata za razvoj turističke destinacije i turističkog prometa u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Pivara “Trebjesa”, sponzor od samog početka LAKE FESTa i ove godine će u okviru festivala organizovati društveno odgovorne aktivnosti.

“Činjenica da je Nikšićko pivo zvanično pivo festivala već osam godina dovoljno govori o povjerenju i partnerskom odnosu koje imamo sa organizatorima LAKE FESTa. Dodatnu vrijednost ćemo i ove godine kreirati realizovanjem ekološke akcije “Rock and Recycle” na koju smo naročito ponosni, s obzirom na to da je prošle godine tokom festivala prikupljeno 30. 00 hiljada plastičnih čaša od kojih je napravljena i skulptura vidre koja će krasiti ovogodišnji prostor festivala.”, izjavila je Natalija Milić. U nastavku je Milić dodala da će i ove godine biti obezbijeđen organizovan prevoz za sve posjetioce festivala po pristupačnim cijenama.

Elektroprivreda Crne Gore je kao i ranijih godina besplatno ustupila prostor oko Krupačkog jeyera, kao i uložila značajna finansijska sredstva za organizaciju ovogodišnjeg festivala.

“Energija pokreće život i svijet i nadam se da će ta energija donijeti dobre vibracije na Lake fest”, rekla je je Eleonora Albijanić u ime Elektroprivrede Crne Gore.

Direktor festivala, Peđa Zečević podsjetio je da je do sada LAKE FEST posjetilo više od 170 000 posjetilaca, a u programima festivala učestvovalo je više od 140 izvođača iz Crne Gore, regiona i inostranstva.

“Značaj LAKE FEST se svake godine ogleda i u sjajno organizovanom kampu koji bez sumnje nosi epitet najvećeg festivalskog kampa na prostoru regiona. Poseban akcenat LAKE FESTu iz godine u godinu daje njegova ekološka orijentacija, čijim programima je posvećeno mnogo vremena i sredstava i s pravom je LAKE FEST prvi zeleni festival u Crnoj Gori i lider u regionu.

Zečević je dodao da će do 15. juna biti poznat kompletan line up festivala. Na festivalu će nastupiti veliki broj crnoogorskih izvođača, kao i izvođači iz regiona dobro poznati crnogorskoj publici.

Cijena karte ostaje nepromijenjena i ona iznosi 10,00eur za jedno veče i 25,00eur za tri večeri.
Kao i prethodnih godina i ove godine će biti organizovan besplatan prostor za kamp. Pored glavne bine biće organizovana i mala bina u kampu.

Generalni sponzori LAKE FEST-a su Pivara “Trebjesa” Nikšić, Elektroprivreda Crne Gore, opština Nikšić i Nacionalna turistička organizacija.