Predstojeće, sedmo izdanje festivala SeaRock održaće se 28. i 29. jula naredne godine u Kotoru, najavili su organizatori.

Za razliku od ove godine kada je standardni recept promijenjen, pa je umjesto više izvođača doveden samo poznati američki bend Wilco, Kotorani su za naredno ljeto odlučili da se vrate prepoznatljivom dvodnevnom festivalskom formatu, a najavljuju i da će uskoro biti potvrđeni prvi izvođači.

Prvi SeaRock realizovala je grupa prijatelja i muzičkih zaljubljenika u Kotoru 2011, a narednih godina festival je postao poznat po eklektičnom spisku izvođača, volonterskom radu i nedostatku komercijalnih pretenzija, budući da je svako izdanje do sada bilo besplatno.

Osim pomenutog Wilca, na Ljetnjoj pozornici starog grada, gdje se SeaRock odvijao svake godine osim prošle, do sada su nastupali brojni izvođači iz Crne Gore, regiona, Evrope i SAD-a. Među njima su Čak Profet, Lambchop, Hav Gelb, Stray Dogg, Gustafi, Goribor, Kris Ekman, Bambi Molesters, Solid Ground i mnogi drugi. Organizatori za sada nisu saopštili lokaciju na kojoj će se održati festival, te da li će ulaz i dalje biti besplatan.