EXIT tim je otišao korak dalje u povezivanju regiona nakon što je objavio svoj dolazak na olimpijsku Jahorinu i pokretanje svog petog festivala! Prinova u ovoj velikoj festivalskoj porodici dobila je simbolično ime Festival 84 koji će premijerno biti održan od 15. do 18. marta iduće godine na više lokacija u okviru Olimpijskog centra Jahorina. Za ovu priliku već od petka, 15. decembra u prodaju stižu i prve ulaznice!

Nakon što je EXIT Leto ljubavi 2017. godine bilo najveći festivalski poduhvat na ovim prostorima, obuhvativši Sea Dance na Jazu, Revolution u Temišvaru, Sea Star u Umagu i svakako centralni EXIT festival u Novom Sadu, novi projekat EXIT Freedom u 2018. biće još veći jer mu se pridružuje i peti član – Festival 84!

Na pitanje kako je odabrano ime za festival, Dušan Kovačević osnivač EXITa u svom stilu objašnjava: “U Exitu smo veliki fanovi Adamsovog ‘Autostoperskog vodiča kroz galaksiju’, a tamo je za smisao Života, Univerzuma i Svega ostalog naveden broj 42! Kako mi na Balkanu volimo da radimo sve makar duplo bolje od sveta, logično je bilo da idemo sa brojem 84!”, a zatim dodaje “A moguće je da naziv ima neke veze i sa najznačajnijim poduhvatom ovih prostora, Olimpijskim igrama održanim 1984. godine. Olimpijske ideje mira i tolerancije, kroz okupljanje i povezivanje regiona, utkane su u sam temelj društvene misije Exita. Festival 84 lociran u samom srcu regiona, kako geografski, tako i simbolički, svojim imenom će podsećati sve nas na šta smo sve sposobni kada udružimo naše snage”.

Uskoro će biti poznati i prvi potvrđeni izvođači za Festival 84 koji se kreira po po formuli 2+2 korišćenoj i za izrazito uspešni Sea Star festival u Umagu. Tako će prvi dan festivala imati žurku zagrevanja, a naredna dva biće otvorena u punom kapacitetu i u toku dana na ski stazi i tokom noći u montažnom objektu na velikim terenima ispred Hotela Bistrica, ali i na drugim zatvorenim lokacijama, kako u Bistrici, tako i u drugim lokalima.

Poslednji dan biće rezervisan za žurku zatvaranja. Očekuje se da Festival 84 pozicionira Jahorinu među najatraktivnije zimske centre u Evropi, a ako se po “jutru poznaje dan”, ovo će biti najbolja sezona u poslednjih deset godina, jer već sada na Jahorini ima preko pola metra snega i skijalište je otvoreno deset dana pre planiranog datuma, što se nije desilo još od 2005. godine.