Juče ujutru su na blagajne širom Bosne i Hercegovine, ali i u svim državama regiona i u cijelom svijetu, stigle prve ulaznice za novi događaj u organizaciji EXIT tima, Festival 84! Kontigent simbolično određen na tačno 1984 ulaznice po poklon cijeni sa 70% popusta planuo je u rekordnom roku za nešto više od 7h, mnogo prije 24h koliko je bilo predviđeno za ovu akciju! Odmah nakon toga pušten je još jedan kontigent promotivnih ulaznica koje su nastavile odlično da se prodaju, tako da je do zatvaranja blagajni preko 3.000 posjetilaca širom regiona i svijeta obezbijedilo svoje ulaznice za predstojeće gostovanje Exita na olimpijskoj Jahorini. S obzirom na to da najveći zimski festivali na svijetu broje oko 7-8.000 ljudi dnevno, početak prodaje pokazuje da će već u prvoj godini Festival 84 postati jedan od najvećih zimskih festivala Europe i svijeta i da će pozicionirati Jahorinu među najatraktivnije zimske centre u Europi.

Trenutno je u prodaji veoma ograničen kontigent po novoj promotivnoj cijeni od 29.99 KM sa i dalje veoma visokih 60% uštede i dostupan je putem prodajne mreže Kupikartu.ba. Na sajtu zvanične Exitove turističke organizacije exittrip.org dostupna je i ograničena količina promotivnih paketa sa ulaznicom za festival, te dvodnevnim ski pasom i smještajem po cijeni već od 49 EUR.

Nakon što je EXIT Ljeto ljubavi 2017. godine bilo najveći festivalski poduhvat na ovim prostorima, obuhvativši Sea Dance na Jazu, Revolution u Temišvaru, Sea Star u Umagu i svakako centralni EXIT festival u Novom Sadu, novi projekat EXIT Freedom u 2018. bit će još veći jer mu se pridružuje i peti član – Festival 84. Premijerno izdanje Festivala 84 bit će održano od 15. do 18. marta iduće godine na više lokacija u okviru Olimpijskog centra Jahorina.

Uskoro će biti poznati i prvi potvrđeni izvođači za novi festival u organizaciji EXIT tima koji se kreira po formuli 2+2 korištenoj i za izrazito uspješni Sea Star festival u Umagu. Tako će prvi dan festivala imati žurku zagrijavanja, a naredna dva bit će otvorena u punom kapacitetu i u toku dana na ski stazi i tokom noći u montažnom objektu na terenima ispred Hotela Bistrica, ali i na drugim zatvorenim lokacijama, kako u Bistrici, tako i u drugim lokalima.

Posljednji dan bit će rezervisan za zabavu zatvaranja.