Prošlo je skoro dva mjeseca od završetka zadnjeg izdanja Outlook festivala, a još se prisjećamo savršene atmosfere, odlične glazbe i toplog ljetnog vremena koji su nas pratili od samog početka festivala u pulskoj Areni i sva četiri dana na tvrđavi Punta Christo. Organiztori se već pripremaju za novo izdanje festivala za koje obećavaju da će biti primjereno i velikoj obljetnici deset godina ovog najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture. Upravo su ojavljeni i datumi pa će se Outlook festival 2017. tako će se održati od srijede 6. rujna kada će biti otvoren velikim koncertom u pulskoj Areni, pa sve do nedjelje 10. rujna, zadnjeg dana festivala na tvrđavi.

Prisjetimo se malo kako je bilo na devetom i rasprodanom izdanu festivala! Uvertira u pet dana slavlja bio je sedmosatni koncert u pulskoj Areni, jednoj od najljepših svjetskih pozornica na otvorenom na kojoj su nastupili Damian ‘JR. GONG’ Marleya, ASM, Iration Steppas, Slum Village i DJ Eliphino. Slavlje se u četvrtak preselilo u Štinjan na čarobnu tvrđavu Punta Christo gdje se na deset posebno dizajniranih pozornica i više od 50 zabava na brodovima izmjenjivalo gotovo 300 izvođača. Kroz četiri dana i noći, od 31. do 4. rujna, više od 13 tisuća posjetitelja uživalo je u nastupima najboljih glazbenika iz svijeta hip-hopa, duba, reggae, drum and bassa, dubstepa i svih nijansi između koje obuhvaća kapa bass glazbe i soundsystem kulture.

Na glavnoj pozornici dominirali su pioniri drum and bassa; Goldie, Roni Size i Andy C uz mlađe kolege Noisiu i Ivy lab, a nije izostalo ni kvalitetnog grimea i hip-hopa za što su se pobrinuli Novelist, Stormzy, Joey Bada$$ i Section Boyz. Masnim bas linijama zvučnike su četiri dana tresli probrani dubstep DJ-i Youngsta, Hatcha, DJ Hype, AJ Tracey, Hi5 Ghost & Boofy, a pridružilo im se i nekoliko iščekivanih dama, Ikonika, Madam X, Lady Leshurr i Lady Chann s pionirima; Elijah & Skilliam, Riko Dan, Kano, DJ Q i Flowdan pozvani da svjedoče velikom povratku grime žanra.

Novost festival bio je povratak svirke uživo na samu tvrđavu, i to na Arija pozornici na kojoj su u četvrtak i petak nastupili najbolji domaći i regionalni glazbenici među kojima Elemental Hornsman Coyote & Soulcraft, a posebnu pažnju domaće publike izazvao je Seasplash takeover na kojem su nastupili Brada Selecta, slovenski producentski tandem Roots In Session, najbolji freestyler na Balkanu Kandžija s bendom Gole žene, bend Bamwise čiji album prvijenac uskoro izlazi na PDV etiketi, najprepoznatljiviji domaći drum and bass producent i DJ Filip Motovunski te DJ-i 207 i Sheco.

 

 

Izvor: pozitivanritam.hr