U dupkom punoj pulskoj Areni velikim koncertom sinoć je otvoren jubilej Outlook festivala, najvećeg svjetskog slavlja bass muzike i soundsystem kulture. Nezaboravnom početku proslave prvog desetljeća festivala pridonijela je i dosad najveća pozornica u produkciji festivala, na kojoj se izmijenilo 68 glazbenih glazbene veličina, nezaobilaznih legendi bass glazbe, ali i mlade nadolazeće zvijezde.

Šestosatni koncert u Areni pohodili su zaljubljenici u bass glazbu iz cijelog svijeta, koji su u Pulu počeli stizati već u ponedjeljak, a od kojih su neki došli čak iz Australije i Japana. Čak ni kiša pri samom kraju koncerta nije omela izvrstan početak festivala koji će se do nedjelje nastaviti na tvrđavi Punta Christo, na 11 pozornica i s preko 300 izvođača. Značaj Outlook festivala prepoznao je i Grad Pula koji je ovo proljeće britansko-hrvatskom organizacijskom timu festivala  uručio posebno priznanje Grada Pule za osobite doprinose i postignuća značajna za razvitak i ugled Grada.

Po prvi put u povijesti festivala moderno je spojeno s klasikom, nastupom 20-članog Outlook Orchestrakoji je izvodio uspješnice grime, hip hop, garage, reggae, dub i drum ‘n’ bass glazbe uz live vokale. Sastavljen od najpoznatijih britanskih glazbenika, s dva bubnjara te proširenom ritam sekcijom, velikom gudačkom i puhačkom sekcijom, Outlook orchestra u posebnom je sjaju zasjao uz neke od članova Zagrebačke filharmonije, jednog od najboljih simfonijskih orkestara u Hrvatskoj. Orkestrom je dirigirao Tommy Evans, nagrađivani skladatelj i pokretačka snaga iza bendova Submotion Orchestra i Gentleman’s Dub Club, a legendarni producenti Adrian Sherwood i Mad Professor živim dub miksom i efektima unijeli su dozu prepoznatljivog dub zvuka u ovu gotovo klasičnu izvedbu.

 

 

Izvor: pozitivanritam.hr