Počevši 2008. godine kao mali festival sa samo 600 gostiju, da bi vremenom postao vodeći festival bass muzike u svijetu, Outlook stvara istoriju od prvog dana.

Mnogo se toga promijenilo u deset godina, ali posvećenost, strast i sposobnost Outlook festivala i dalje je prisutna, kao i prvih dana. Iako odrastao, osjećaj obitelji je i dalje prisutan, a umjetnici i posjetitelji se vraćaju iz godine u godinu kako bi ponovno doživjeli i otkrili novu glazbu na najboljem ozvučenju. Od ambiciozno postavljenih pozornica, do partyja na pučini mora, Outlook ekipa nije odustajala od dizanja ljestvice, pri tom ne zaboravljajući svoje korijene.

Četverodnevno slavlje soundsystem kulture ujedinjuje mlade talente i istinske legende iz svijeta dubstep, jungle, dub, drum and bass, hip-hop, garage te mnogih drugih glazbenih žanrova. Između 6. i 10. septembra 2017. jaka postava od više od 250 izvođača ponovno će tresti kamene zidove tvrđave Punta Christo i Arene u Puli, i time obilježiti desetljeće postojanja Outlook festivala.

Za početak velike proslave i ove godine Outlook festival će na jednu večer preuzeti povijesni pulski amfiteatar, a upravo tamo, u srijedu 6. rujna, kao glavni gost nastupit će ikona grime glazbe Dizzee Rascal, dobitnik Mercury nagrade, koji uskoro objavljuje dugoočekivani novi album. Uz njega tu je i majstor eksperimentalnog hip hopa i elektroničke glazbe, američki DJ i producent DJ Shadow, a nakon velikog uspjeha premijernog koncerta u Londonu, u Arenu stiže 20-člani Outlook Orchestra. 

Veliku slavljeničku postavu predvodi velikan rapa, istaknuti član legendarnog Wu Tang Clana, jedan od najvećih pripodvjedača hip-hopa – američki glazbenik Ghostface Killah, kojem se pridružuju David Rodigan, Roots Manuva, Mad Professor, Shy FX, Loyle Carner, Rockwell, Chronixx & Zinc Fence Redemption Band, Congo Natty, Amy Becker, Alix Perez te mnogi drugi.

Grime ekipu ove godine predvode Wiley s Hollow Manom, Giggs, Newham Generals (D Double E and Footsie) i hvaljeni producenti Champion, Spooky i Sir Spyro. Njima se pridružuju MC veterani Flowdan, Riko Dan, Flirta D, Killa P i Lady Chann, te neki novi klinci: AJ Tracey, Big Zuu i Capo Lee. Stiže i cijela Butterz posada: TDQ, Swindle, Elijah & Skilliam.

Jedan od najpoznatijih glazbenika regije, Edo Maajka prvi će put nastupiti na Outlook festivalu i to tik pred izdavanje sedmog studijskog albuma čiji singlovi “No Pasaran” i “Ne mogu disat” zvuče obećavajuće. Ostali regionalni izvođači dodani na popis su i Egoless, Filip Motovunski, Digitron, Bamwise, Rahmanee, Kodin, 207, Brada Selecta, Funk Guru, Kali Fat Dub (live), Kula, Roots In Session, Sapleo, Sheco, Dzonidza & MC Don Dada,   DubDiggerzEuphorics i Subview.

Dub i reggae duboko su ukorijenjeni u same početke Outlook festivala, i svake godine stižu najvažniji predstavnici ovih glazbenih žanrova. Ovo ljeto tako u Pulu stiže izvrstan selektor i dub stručnjak Adrian SherwoodGentleman’s Dub Club nastupit će u punom sastavu, kraljica reggae klasika Dawn Penn sa Soom T, Stand High Patrol, Eva Lazarus i Dub Dynasty širit će pozitivne vibracije. Nešto mračniju stranu dub glazbe predstavlja The Bug s izvrsnom vokalisticom iz Izraela Miss Red. Mnogobrojne snažne zvučnike Outlook festivala do maksimuma će iskoristiti dubstep igrači; Commodo, Jack Sparrow, Plastician, Mala i Coki (Digital Mystikz).

Pogledajte video najavu svih izvođača 10. Outlook festivala: 

 

Sir David Rodigan glavom i bradom će ponovno održati glazbenu lekciju, s prvoklasnim buntovnikom Congo Nattyjem koji će nastupiti uz Dongo Dubz i Iron Dread. Pioniri i uvijek jednako utjecajan label i soundsystem Channel One se također vraća na tvrđavu, sa stručnjacima Bennyjem Pageom te ikonom Mad Professorom, čiji je glazbeni doprinos visoko podigao ljestvicu duba na svjetskim pozornicama. Vokalna poslastica uživo bit će legenda s Jamajke Michael Prophet koji će nastupiti s UK reggae kolektivom Vibronics, dok će produkcija nove škole Equiknoxx pružiti rastrojeni dancehall ritam. Outlooku se pridružuje ikona Emperor i novija škola s Jamajke Chronixx & Zinc Fence Redemption Band.

Dubstep i bass su oduvijek bili uporišta Outlooka, a ovog puta predstavlja ih Youngsta, Gantz, Truth, LX One, Distinct Motive i Compa, a podupire ih legendarni MC’ Chunky, Crazy D i Sgt. Pokes. Nostalgični garage-swing ćemo čuti od old-school pionira Scotta Garcie Hearless Crew Mighy Moea. Glavni krivci za visoke temperature u ovoj bass pustolovini bit će Conducta, MR VIRGO, DARKZY i zvijezda u usponu Amy Becker koju će pratiti Radar Radio ekipa Jetts, Jossy Mitsu, Mungo i Grade 10. Kao predstavnik UK hip hopa na Outlook dolazi legendarni Roots Manuva.

Drum’n’bass je nezaobilazan na Outlook festivalu, a njegovi najvažniji predstavnici uvijek se rado odazivaju pozivu da budu dio Outlook festvala. Već i kao dio festivalske obitelji ovog rujna u Pulu stižu Goldie, DJ Marky, LTJ Bukem, Calibre, Shy FX, Kasra, Sam Binga, Spectrasoul, Elisa Do Brasil, DLR, Mefjus, LEVELZ (Chimpo, Dub Phizix i Strategy), Alix Perez, Icicle, Rockwell i SP:MC. Prvi put na jednu od mnogobrojnih Outlook pozornica popet će se MC Bugzy Malone, a vodećoj dami bass glazbe Madam X pridružuju se Biome, Walton i Paleman. Bog garage glazbe Zed Bias dovodi sa sobom Wookiea, a plesni londonski zvuk predstavlja radijski kralj Matt Jam Lamont. Oni koji vole nešto više bassa ne bi trebali propustiti My Nu Leng, Josey Rebelle i Rude Ki, a ljubitelji dancehalla neka obavezno stignu poslušati Murko i Swing Ting.

Na Outlook lineu-upu ima mjesto i za nježnije tonove, koje će zauzeti jedna od imena u usponu Jorja Smith. DJ set sprema Stones Throw’s Sofie, s eklektičnom lepezom soul zvukova. Kantautori i DJ-i Tom Misch i Dan Kyle (Jordan Rakei) kombiniraju jazz zvukove s hip hopom. Među drugim selektorima su Dan Shake koji je potpisao za Mahogani, zatim mlada nada iz New Yorka Anna Morgan i dečko iz Bristola Gardna.

Nezaobilazan dio Outlook festivala su već dobro poznate zabave na na morskim valovima s nekim od najboljih svjetskih hip-hop, dub, reggae, drum & bassa, dubstep DJ-a, MC-a, soundsystema. Više od deset brodova dnevno će isplovljavati iz pitoreskne luke s tvrđave Punta Christo, s početkom u četvrtak u podne, pa sve do nedjelje, što za posjetitelje znači satove plesa nasred pučine i intima daleko od obale. Naime, brodovi će danonoćno ploviti prekrasnom obalom pulskog zaljeva i Nacionalnog parka Brijuni. Limitirani broj karata za svaki brod je dostupan samo uz festivalsku kartu, a u prodaji su na sljedećem linku. Kapetani brodova su vodeća imena na sceni bass glazbe, među kojima treba istaći Deep Medi, Shogun Audio, Swing Ting, Just Jam, Metalheadz….Detaljan raspored brodova pogledajte ovdje.