Najveći kanadski sajt za putovanja, Flight Network, uvrstiio je ulcinjski muzički festival Southern Soul među 34 najatraktivnije destinacije za ljubitelje muzike koji ovog ljeta namjeravaju posjetiti Evropu.

U kategoriji bluz, džez i soul muzike, crnogorski festival se našao među imenima poput norveškog Oslo Jazz festivala, njemačkog Enjoy Jazz Festivala, kao i Sarajevo Jazz Festivala i estonskog Augustibluusa.

Uredništvo kanadskog sajta Southern Soul opisuje kao festival koji je stekao svjetsku reputaciju po svom kosmopolitskom duhu, ukomponovanom sa najaktuelnijim imenima džez, fank, soul, haus i afro zvuka.

“A ako vas ovo već nije hipnotisalo, crnogorska obala će vas potpuno očarati,” navode na sajtu.

Kako dodaju, spisak ovogodišnjih izvođača sastavljen je od velikana kao što su Amp Fidler, John Gomez, Shuriken, Volcov i mnogih drugih.

“Ovaj događaj je poznat po dovođenju izvođača koji su najblistaviji predstavnici svojih žanrova, tako da, ukoliko je ovo vaš fazon, ne želite da propustite ovaj festival. Uz to, imate priliku da putujete nevjerovatnom Crnom Gorom, što nije loša utješna nagrada,” zaključili su.

Kompletnu listu evropskih festivala koji su se našli na spisku kanadskog sajta možete pogledati na ovom linku.

 

 

Izvor: Vijesti