Ulcinjski festival Southern Soul Festival (SSF), koji se održava od 29. juna do 2. jula na plaži Dolcinium kompletirao je spisak izvođača ovogodišnjeg izdanja.

Poznati francuski producent Llorca, mixcloud senzacija iz Italije Jazzcat, poznati japanski house DJ Kawasaki, buduća ženska DJ zvijezda Mafalda i legendardni britanski funk-soul bend iz 70-ih Cymande, pridružiće se ranije najavljenim izvođačima među kojima su Makaya McCraven, Sun Ra Arkestra, Byron the Aqarius, Eumir Deodato, Amp Fiddler, Atjazz i mnogi drugi.

Uz napomenu da SSF,  poznat kao jedan od najljepših intimnih butik festivala u Evropi, obilježava pet  godina postojanja, organizatori su istakli:

“Postojan stil i pažljivo birana muzika su ono što čini SSF posebnim. Ove godine pripremili smo raznolik muzički repertoar, koji karakterišu veći broj nastupa uživo, legendarni umjetnici sa svih kontinenata, DJ-ejevi koji definišu novu nezavisnu muzičku scenu i mnogi mladi talenti u usponu”.

Najavljena je reorganizacija mjesta festivalske lokacije, sa novom zonom za relaksaciju i restoranom,  berzom ploča razvijenom sa izdavačkim kućama i vinyl shopovima iz Londona, Pariza i Berlina, kao i poboljšanim zvukom na sve tri bine.

Southern Soul Festival pridružio se porodici „zelenih“ festivala u Crnoj Gori učešćem u kampanji UNDP-a i Ministarstva održivog razvoja i turizma “Smanji svoj karbonski otisak. Jazz on, Greenly”. Svi posjetioci  imaće priliku da se upoznaju sa projektom i u vidu simboličnih donacija podrže Razvoj niskokarbonskog turizma.

Prema navodima organizatora, da bi  održali  duh intimnog festivala i sačuvali udobnost svih posjetilaca na Velikoj plaži, broj karata po danu ograničen je na 2,500.  Četvorodnevne ulaznice koštaju  59 eura, a do  petka 16. juna, uz kupljene četiri, peta se dobija gratis.

Više informacija na sajtu southernsoulfestival.com.