Hladno pivo, Natali Dizdar i Samostalni referenti novi su potvrđeni izvođači ovogodišnjeg Lake festa, ekskluzivno saznaju “Vijesti”, dok je crnogorski rok bend Parampaščad na svojoj Facebook stranici takođe objavio da će nastupiti na ovom festivalu.

Jedan od najpopularnijih hrvatskih bendova Hladno pivo već je gostovalo na nikšićkom festivalu 2013. Zagrebački pank rokeri su tada promovisali album “Svijet glamura”, a u međuvremenu su objavili još jedno izdanje pod naslovom “Dani zatvorenih vrata” u aprilu 2015.

Budući da je frontmen Hladnog piva Mile Kekin trenutno posvećen radu na svom solo albumu, očekuje se da hrvatski sastav na Krupcu  odsvira svoje najveće hitove iz dosadašnje karijere, bez ikakvih noviteta.

Kekin, koji je ranije otkrio da mu je kultni nikšićki kantautor Miladin Šobić jedan od uzora, najavio je svoj solo album prethodnog mjeseca singlom “Reno 4”. Biće to drugo Kekinovo izdanje nakon albuma “U dva oka” iz 2001. koji je objavio kao Mile i Putnici, a očekuje se da izađe do kraja godine.

Frontmen Hladnog piva kazao je “Vijestima” ranije da bi volio da nakon izlaska albuma krene i na promotivnu solo turneju po regionu.

Novi album će uskoro objaviti i hrvatska pop pjevačica Natali Dizdar, koja će na Lake festu nastupiti prvi put u karijeri.

Izlazak njenog trećeg studijskog izdanja se očekuje naredne sedmice, a već je najavljeno sa nekoliko singlova, od kojih je posljednji “Mjesto za jedno” nominovan za hit godine za nagradu Cesarica.

Otkad se pojavila na sceni prije 14 godina, Natali je kupila publiku svojim unikatnim pristupom pop muzici, dosta drugačijim od većine ovdašnjih pop zvijezda, zbog čega među fanovima ima i one koji su više ljubitelji alternativnijeg zvuka.

Ona je najavila da će se na novom albumu, koji će nositi naslov “Iluzija”, naći 10 pjesama i obrada hita “Out Of Time” britanske rok grupe Blur.

Samostalni referenti jedan su od najpoznatijih ska bendova sa ex Yu prostora, čuveni po energičnim nastupima, u što se i crnogorska publika mogla uveriti prošle godine na njihovim klupskim svirkama u Podgorici i Nikšiću.

Prošle godine proslavili su dvije decenije rada, ali i pored toliko staža iza sebe imaju samo jedan zvaničan album i brojne singlove. I oni po drugi put dolaze na Lake fest.

Mladi podgorički pop rok sastav Parampaščad na svojoj Facebook stranici saopštio je da će nastupiti na ovogodišnjem Lake festu. Budući da se radi o jednom od najuzbudljivijih novih imena na domaćoj sceni, koje je privuklo pažnju ovogodišnjim singlovima “Komadi” i “Kilometri”, ne čudi da su dobili poziv da se predstave uživo publici na Krupcu.

Prethodno su iz Lake festa saopštili da će ovog ljeta ugostiti i beogradski metal sastav poznat po satiričnim tekstovima Mortal Kombat.

Ovogodišnji Lake fest održaće se od 11. do 13. avgusta na tradicionalnoj lokaciji na Krupcu. Još uvijek nije poznata cijena ulaznica, ali je direktor Lake festa u aprilu kazao da mu je želja da ona ostane ista kao prethodnih godina – 25 eura za sve dane, odnosno 10 eura pojedinačno.

Boravak u kampu će, kao i do sada, biti besplatan.

 

 

Izvor: Vijesti