Crnogorski bend “Parampaščad” objavio je pjesmu “Kilometri”, drugi najavni singl albuma prvijenca koji će biti objavljen do kraja godine.

“U pitanju je tvrđi zvuk, ako novi singl poredimo sa prvim “Komadi”, ali nije alternativa. Smatram da smo zadržali komercijalnu notu i moram priznati da smo zadovoljni kako se ljudima dopala pjesma “Kilometri”, reakcije su baš pozitivne”, pohvalio se frontmen Stefan Pantović.

To što između dva singla nisu pravili veliku pauzu, on objašnjava činjenicom da su neke pjesme koje su davno napisali ostale neobjavljene, pa su riješili da se to ne desi i ovoj.

“Ova pjesma inače je nastala slučajno. Našli smo se u studiju s namjerom da radimo drugi singl. Na kraju radnog dana, uzeli smo da snimimo demo za “Kilometre” i odmah završili. Inače, tekst za ovu pjesmu nastao je prije oko dvije godine, a muzika tek nedavno”, otkriva Pantović.

Kako kaže, samo im snimljeni materija stvara osjećaj zadovoljstva.

“Tada znamo da naš rad nije bačen i uzaludan. No, imamo dosta pjesama koje su nastale u ranijim periodima, a kako nijesu odmah snimljene, ostale su po fiokama. Neke od njih, one koje nam se i danas sviđaju, aktiviraćemo zahvaljujući albumu koji pripremamo”, navodi.

Ritam objavljivanja singlova koji je trenutno postavio, njegov bend neće pratiti, jer, kako kaže Pantović, ne želi dalje da otkriva šta su spremili za prvijenac.

“Ako bismo nastavili ovim tempom sa objavljivanjem pjesama, teško bismo našli izdavače, zato ćemo usporiti, pa će naredni singl biti pušten u etar prije objavljivanja albuma. Do tada u planu nam je da snimimo spotove za ove dvije pjesme. Za “Komade” je već gotov, ali čekamo da pjesma još malo odradi svoje, jer pregledi na Youtube kanalu rastu iz dana u dan, a do albuma koji je planiran za kraj godine, trudićemo se da što više sviramo. Već su nas zvali sa FIAT-a i  Lake  festa, tako da ćemo svaki nastup iskoristiti da prezentujemo publici autorski rad”, obećao je Pantović.