Na konferenciji za novinare zaključen je spisak izvođača za ovogodišnji Lake fest, te objavljen lineup prema kojem će program počinjati u 19 sati, a posljednje svirke u jedan sat poslije ponoći.

Koncerti headlinera počinjaće u 22, odnosno 23:30 sati i to Zabranjeno pušenje i Hladno pivo prve večeri,  Galija i Bad Copy druge, a Neverne bebe i Kiril Džajkovski treće noći.

Festival će prvog dana (petak 11. avgust) otvoriti Mikrokozma, slijedi Buč Kesidi, potom Justins Johnson, Gomila nesklada, a nakon hedlajnera će svirati Band X – AC/DC tribute.

Drugi dan počinje svirkom benda Parampaščad, potom sviraju OPG i GRU, slijedi Natali Dizdar, a onda Galija, Bad Copy i Talisco. U nedjelju je prvi Freedom, slijede Porto-Morto, Pero Deformero, Mortal Kombat, Neverne bebe i Kiril Džajkovski, a festival zatvaraju Samostalni referenti.

“Pokušavamo da afirmišemo bendove iz Crne Gore, ali i van nje, pa ćemo ove godine imati četiri crnogorska benda koja svojim kvalitetom apsolutno zaslužuju nastup ne samo na Lake festu već i drugim, ali mi kao autentični crnogorski festival imamo i obavezu da im prvi pružimo šansu – tu su Mikrokozma, Freedom, Parampaščad i Gomila nesklada”, naglasio je direktor festivala Predrag Zečević.

Cijena karata po večeri je deset eura, dok je ulaznica za sve tri noći 25, a boravak u kampu je tradicionalno besplatan. Prema riječima Zečevića, prevoz će i ove godine biti organizovan od i do Podgorice, sa akcentom na povratak, zbog toga što svirke završavaju  kada nema regularnog prevoza.

On je dodao da će ove godine  pokušati da odgovore i na potrebe publike iz drugih crnogorskih gradova i apelovao da posjetioci umjesto svojim automobilima, idu organizovanim prevozom, zbog bezbijednosti.

 

 

Izvor: Vijesti