Zbog velikog interesovanja i veoma uspješnog nastupa na prošlogodišnjem Lake Festu i ove godine će publika kraj Krupca uživati u nastupu DJ Kiril Djaikovski & TK Wonder . Pored njega po prvi put nastupiće reper Gru i dobro poznata hip hop trojka Bad Copy!

Kiril Djaikovski, danas je najuspješniji i najcjenjeniji muzičar elektronske muzike sa ovih prostora. Njegov stil kombinovanja elektronike i makedonskog etna, kojeg prožimaju uticaji sa cijeloga Balkana datira od ranih devedesetih i otada uživa samo najbolje kritike. Smatraju ga pionirom “balkanske elektronike”. Kombinujući makedonski etno i elektroniku postao je veoma značajno ime na međunarodnoj muzičkoj sceni.
Na sedmom Lake Festu će nastupiti i legendarni reper GRU kojem će ovo biti povratak na binu sa njegovim starim hitovima. Gru već dugo nastupa kao DJ i pomalo je zapostavio svoju repersku karijeru, ali će publika uz neke novije stvari koje je snimao poslednjih godina biti u prilici da se podsjeti i nekih starih pjesama koje su obiljležile drugu polovinu 90tih godina.
Možda i najpopularniji hip hop sastav iz Srbije dolazi da razmrda sve one koji vole njihove odlične numere. Trio koji čine Ajs Nigrutin, Timbe i Vikler Sky ne treba posebno predstavljati. Ajs Nigrutin i Skaj Vikler su 2008. godine učestvovali u VIP rijaliti programu Veliki Brat. Posle njihovog gostovanja grupa se raspala, a svi su nastavili solo karijeru. Skaj Vikler se 2009. godine povukao sa scene zbog obaveza. 30. avgusta 2012. godine su učestvovali na hip-hop festivalu „Svi kao jedan”, na kom su pjevali i pesme sa novog albuma. Oni su obnovili grupu 2012. godine i izdali album Krigle 2013. godine.
Sedmo izdanje Lake Festa se održava od 11. do 13. avgusta na Krupačkom jezeru u Nikšiću. Ulaznice će biti u prodaji početkom jula, cijena karte ostaje nepromijenjena i ona iznosi 10€ za jedno veče i 25€ za komplet ulaznica.