Southern Soul Festival 27. maja 2017. tradicionalno predstavlja svoje peto jubilarno izdanje vjernim fanovima u Beogradu.

Prijatelji iz Leile otvoriće svoja vrata i Gospodar Jevremovu ulicu karavanu koji posle Pariza, Londona i Zagreba stiže u Beograd, ovog puta u sastavu: Patrick Forge i DJ Shuriken, uz podršku domaće DJ porodice.

Od 17h pa do zatvaranja bićete u prilici da osjetite duh SSF-a, da se raspitate o festivalu, line up-u, smještaju, aktivnostima, SSF berzi ploča, kao i da kupite karte i osvojite nagradu, uz druženje, piće i Leiline tapase.

Patrick Forge, DJ vrlo eklektičnog stila: nu-jazz / broken beat / house / soul / latin jazz. Jedan je od DJ osnivača uticajne radio stanice Kiss, gde je vodio The Cosmic Disco Show 21 godinu. Radio je sa mnogim pionirima britanske dance scene kao što su Norman Jay i Coldcut. Član je benda De Lata, koji spaja brazilske zvuke sa londonskim duhom. Često ga povezuju sa Gillesom Petersonom, od kada je pozvan da bude DJ na Talking Loud and Saying Something Sunday setovima u Londonu (Camden Town).

DJ Shuriken je organizovaoserijuvrloraznovrsnih radio emisija na legendarnoj Tilos Rádió u Budimpešti, još od 1995. U poslednjoj dekadi radio je sa DJ Keyserom. Izgradio je međunarodnu reputaciju puštajući muziku, ali i kao predani kolekcionar ploča, stare i nove kvalitetne muzike: jazz, funk, latin, brazil, afro beat, rare grooves, hip hop – koja se prožima kroz sve njegove setove.

Poznata prodavnica gramofonskih ploča i kafe bar Leila Records otvorila je krajem decembra prošle godine svoja vrata na novoj lokaciji u Gospodar Jevremovoj 6. Ova oaza kulture nastavlja rad u srcu Dorćola i obećava bogat umetnički program na koji su Beograđani i gosti prestonice već navikli.

Izvanredan prostor od 200 m2, organizovan na 2 nivoa,  je kompletno renoviran i opremljen u originalnom stilu, pa se tu mogu naći radovi beogradskog grafiti umetnika Lorteka na zidovima, masivni i jedinstveni elementi enterijera od kovanog gvožđa akademskog vajara Nikole Pantovića  i stilski nameštaj iz različitih epoha.

Izuzetna kolekcija gramofonskih ploča, novih i polovnih, broji preko 12.000 naslova. Vinili najrazličitijih muzičkih žanrova, među kojima su i biseri Ex-Yu džeza, rock klasici, etno muzika, kao i nova izdanja, čekaju da budu otkriveni. Leila takođe funkcioniše kao mesto predstavljanja zanimljivih kulturnih i subkulturnih kreacija na beogradskoj/srpskoj i regionalnoj sceni u kome je održano više uspešnih promocija novih muzičkih,književnih i likovnih izdanja i izložbi mladih autora, gostovanja poznatih domaćih i stranih DJ-eva, jazz jam session-ova…

Bar nudi bogat izbor različitih kafa, koktela, točenog piva i zanimljivu vinsku kartu sa vrsnim domaćim i stranim etiketama vina. Ponudu zaokružuje meze – selekcija vrhunskih domaćih proizvoda: sir, kajmak, ajvar, pršuta, čvarci … među kojima se izdvaja pirotska peglana kobasica – specijalitet od ovčijeg i kozjeg mesa. Ako odlučite da svratite u nedelju, ovde možete provesti prijatno popodne uz muziku sa gramofonskih ploča koje za vas od 18h puštaju poznati DJ-evi i kolekcionari vinila u okviru serijala #VinylterrorMatinee. Posle nedeljnog ručka, druženje sa prijateljima možete nastaviti uz Julius Meinl espreso kafe i čajeve.