Poslije Pariza i Londona Southern Soul Festival karavan se predstavlja i Zagrebu, ovog puta u Garden Brewery, u petak 26. maja.

Duh ovog nezavisnog, ali u svjetski priznatim krugovima muzičkih poznavalaca visoko kotiranog festivala, predstavit će legenda londonske eclectic scene Patrick Forge, zatim Željko Kerleta – osnivač Cosmic Sounds labela i najveći kolekcionar ploča na ovim prostorima, te Marko Pavlović, jedan od osnivača SSF-a. Tokom SSF Launcha moći ćete saznati više o festivalu, kupiti karte, raspitati se o programu, prijevozu, smještaju, SSF burzi ploča, kupiti karte i rezervirati svoj baldahin na samoj SSF plaži.

Patrick Forge, DJ vrlo eklektičnog stila: nu-jazz / broken beat / house / soul / latin jazz. Jedan je od DJ osnivača utjecajne radio stanice Kiss, gdje je vodio The Cosmic Disco Show 21 godinu. Radio je sa mnogim pionirima britanske dance scene kao što su Norman Jay i Coldcut. Član je benda De Lata, koji spaja brazilske zvuke sa londonskim duhom. Često ga povezuju sa Gillesom Petersom, od kada je pozvan da bude DJ na Talking Loud and Saying Something Sunday setovima u Londonu (Camden Town).

Željko Kerleta je arhitekt i osnivač i vlasnik izdavačke kuće COSMIC SOUNDS iz Londona koja promovira uglavnom istočnoeuropski jazz, već 20 godina urednik i voditelj radio emisije THE RETURN OF GAGARIN. Željko, koji živi na relaciji London – Beograd je i selektor brojnih muzičkih festivala. Njegovi setovi obiluju istinskim raritetima (Jazz, Fusion, Soul, Funk, Disco, Afro, Latin, Brazil…). Najveći je kolekcionar jazz/soul/funk/disco vinila u regiji.

Marko Pavlović je jedan od kreatora jazz, soul i eclectic DJ scene u Crnoj Gori, prvo u svom baru Casper u starom gradu u Budvi, gdje su posljednih 25 godina gostovala najveća imena ove scene, a zatim kao jedan od osnivača i programskih selektora Southern Soul Festivala Crna Gora. On je muzički kolekcionar koji se fokusira na jazz, soul, funk, brazil, disco i Yugo 70s. Resident je u Casperu, na Southern Soul Festivalu, a često nastupa u Londonu, Barceloni, Bergenu, Bratislavi, Zürichu, Zagrebu, Beogradu, Skoplju.