Nezaobilazan dio Outlook festivala su već dobro poznati party brodovi na morskim talasima i publici omiljeni domaćini MC-ievi i DJ-i sa svojom energičnom ekipom.

S obzirom na to da slavimo desetu godišnjicu raspored je prenatrpan i u goste dolaze “creame della creame” imena među kojimatreba istaći  Deep Medi, Shogun Audio, Swing Ting, Just Jam, Metalheadz i još puno njih.

Više od deset brodova dnevno će isplovljavati iz pitoreskne luke s tvrđave Punta Christo, s početkom u četvrtak u podne, pa sve do nedjelje, što za posjetitelje znači satovi plesa nasred pučine i intima daleko od obale. Limitirani broj karata za svaki brod je dostupan samo uz festivalsku kartu, a u prodaji su od četvrtka 18. Lipnja. Ali osigurajte si mjesto na brodu na vrijeme jer se ove karte uvijek brzo rasprodaju! Detaljan raspored brodova pogledajte ovdje.

Buran početak možemo očekivati zahvaljujući B2B “dream team”; TQD s Royal T, Flava D i DJ Q s kojima ćemo otpočeti na prvom brodu na pučini. Nakon njih slijede Scotch Bonnet koji donosi sa sobom Mungos Hifi sound system i Charlie P, rezervirani su za pustolovan četvrtak popodne.  Za ljubitelje hip hopa smo ukrcali Diplomats of Sound, rappera iz Queensa Pharoahe Moncha, Jehst i The Mouse Outfi. Grime kolektiv će povesti svu svoju ekipu na brod; Elijah & Skilliam, Swindle, Murlo, Champion uključujući i MC Seriousa kao domaćina. Dub Smugglers su pozvali SoomT i Gardna, a predstavnik junglista će biti Congo Natty  s prestižnom ekipom Iron Dread, Nanci, Lady Chann i Mad Professor. Swamp 81 brod predvodi Loefah, s Paleman, Lamont i Chunkyjem, a ne smiju se sigurno propustiti ni b2b zvijezde kao Chimpo s Palemanom, Lamont i stari prijatelji Grandmixxer, Killa P i Black Josh. D’n’B kreće veselo s obzirom na najavljen nastup Collectivea crew s Randallom, DLR-om, Onsetom i Mc Fokuspm. Četvrtak na moru zatvara Resident Advisor s The Bug, Flowden, Riko Dan plus Madam X.

Petak je rezerviran samo za već okrunjene u svijetu duba, grimea, rootsa, reggae, bassa, startajući ekipom iz Manchestera Swing Ting; uz afrobeat ritam s Murlom, Amy Becker, Equiknoxxom, Samrai, Plattom, Joey B & Foxom, Gentleman’s Dub Clubom, Adrian Sherwoodom, Stand High Patrolom, uz potporu vokalistica Eve Lazarus i Parly B. Dan Shake će nastupiti kao predstavnik festivalskog brata Dimensions, a i Dimensions Soundsystem ekipa će biti ista. Još obiteljskih vibri će doći zahvaljujući Sub Dubu i pridonijeti old school dubu uz pomoć Horace Andyja, Iration Steppas, Murray Mana i Sinai Sound’s Chefa. Starwarz x Dispatch brod vode Marcus Intalex, Signal, Kyrist, dok Alix Perez b2B sa Skeptical donosi heavy bass iz 1985.

Max X i njezina Kaizen ekipu očekujemo na brodu prvi puta, Metalheadz će isploviti s Goldie b2b s Ant TC1 što će sigurno za Headze biti značajan trenutak. Radar Radio se drugu godinu vraća iz Londona s ekipom talenata uključujući Sir Spyro, Amy Becker, Mungo i Jetsss, i LEVELZ ekipa iz Manchestera. Petak će završiti u velikom stilu s Contactom uz Ivy Lab, Truth i Youngstu.
Raspored za subotu je jednako masivan počevši s Crucastom predstavljajući P Money, Uprise Audio, Warning i Keeping it Grimey. The Shogun Audio brodom će kormilariti Icicle i prijatelji, Critical Sound ekipa (Enei, Kasra & Ivy Lab), ponovno ove godine i legendarni Deep Medi (inače rasprodan u minuti prošle godine) kao i glavni akteri Outlooka; Mala, Commodo, Jack Sparrow, Gantz. My Nu Leng dovodi također ekipu na palubu, Just Jam energično sa Zed Biasom, Murlom i Grandmixxerom, dok UK hip hop dolazi s High Focus Records ekipom Fliptrix, Dirty Dike, Ed Scissor, i ostali rezidenti tog labela. Deep, Dark & Dangerous predstavljaju Truth, Youngstau i District Motive na svom bass brodu. Subotnji zalazak sunca je rezerviran za Dub Stuy s Iration Steppas, Murray Man, Doctor Jeep, Von D & Rider Shafique.

Finalni dan otpočinje s dubstep fanaticima FATKIDONFIRE, koji sa sobom dovode i J:Kenzoa, Jack Sparrowa, da im se pridruže u vožnji, Big Zuu i Ets i dame Madam X, Nidia Minaj & IAMDDB. Dub Phizix & Strategy organiziraju Well Good boat party, na Channel One brodu se svira samo roots i dub, a osim toga Pressure najavljuje set s The Bugom i vrhunskim live nastupima Lady Chann, Miss Red i Riko Dan. Bladerunnaz x RE:SET dovode Icicle & Skittles plus goste iznenađenja. Hatcha, dio Outlook ekipe od prvog dana, je okupio posebnu ekipu za deseti rođendan; Loefah, Plastician, Mighty Moe, tako da očekujte nostalgične hitove i festivalske hitove. Na brodu Ministry of Sounds/No Requests ćemo čuti garage zvuk, a za DJ pultom su Zed Bias i Matt Jam Lamont. Kahn&Neek su headlineri na Bandulu brodu, s Boofy & Hi 5 Ghost. Zadnje spomenuti, ali ne i nmanje važni će biti Randall, Kenny Ken i Josey Rebelle.

Outlook iskustvo nije potpuno bez boat partija koji kreću iz luke na samoj lokaciji festivala i to od podne nadalje. Uz intimnu morsku atmosferu, specijalne goste, nekoliko nezaboravnih sati plovidbe obalom, možete očekivati i najbolje odabrane glazbene poslastice festivala. Važno je znati da su ulaznice ograničenog broja za svaki brod i da se rasprodaju munjevitom brzinom unaprijed svaku godinu – tako da budite brzi 18. svibnja kada ulaznice krenu u prodaju. Učlaznica za brod se može kupiti jedino uz valjanu festivalsku ulaznicu.

U napuštenoj tvrđavi na prekrasnoj Jadranskoj obali, Outlook Festival je savršena lokacija za festival i odmor. Sunce, more, plaža kao stvoreni su za opuštanje i punjenje baterija prije cjelonoćnog plesa, ali i idealna je kombinacija pustolovine i vrhunske glazbe. Ovogodišnje izdanje ima najutjecajniji lineup do sada s obzirom na to da se može pohvaliti legendarnim imenima kao što su Dizzie Rascal, Dawn Penn, Goldie, Wiley, Hatcha, Giggs, Congo Natty, DJ Shadow  Horace Andy, a među njima će nastupiti i svježe snage iz svih dijelova svijeta.

 

 

Izvor: pozitivanritam.hr