Organizacijskom timu Outlook festivala uručeno je posebno priznanje Grada Pule za lične doprinose i postignuća značajna za razvitak i ugled Grada.

Povodom Dana grada Pule i Dana oslobođenja u Istarskom narodnom kazalištu, u petak, 5. svibnja, je održana prigodna svečanost na kojoj su dodjeljena javna priznanja Grada Pule, za osobite doprinose i postignuća značajna za razvitak i ugled Grada. Posebno priznanje uručeno je i organizacijskom timu Outlook festivala za 10 godina održavanja najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture te snažnog utjecaja na gospodarski i kulturni razvoj grada Pule kao prepoznatljive europske festivalske meke.

Nagradu su primili članovi britansko-hrvatskog organizacijskog tima; Noah Ball, Joe Barnett, Vedran Meniga i Davor Uljanić. Uz Outlook posebno su priznanje ove godine dobilli Brioni d.d., Brionka d.d., promotor istarskih glazbenika i urednik Glazbene redakcije Radio Pule Ludvik Slana.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić srdačno je pozdravio sve prisutne, a posebno delegaciju iz dalekih gradova Ningboa iz Kine i japanskog grada pobratima Hekinana. “Današnjim danom odajemo počast svima onima koji su svojim radom i djelovanjem zauvijek zadužili ovaj grad i učinili ga ponosnim. Naš zajednički duh tolerancije i suživota ostao je nepromijenjen i daje nam snagu usprkos svim nazadnim idejama kojima smo, na žalost, često okruženi.  Ponosan sam na to. Ponosan sam jer u vremenu histerije i kaosa u kakvom živimo posljednjih mjeseci Istra i Pula ostaju prostor razuma i tolerancije. Pula i Istra čuvaju i njeguju demokratske vrijednosti na kojima počiva naša višenarodna zajednica, a Pula je kao antifašistički grad zasluženo široko prepoznata kao multikulturna sredina u kojoj se oduvijek promicala otvorenost.” – poručio je Miletić.

Istarski župan Valter Flego pridružio se čestitkama  te je istaknuo kako su dosadašnji rezultati rada gradske uprave jasni i više nego uspješni. “Mnogobrojna priznanja i uspješno realizirani projekti plod su radišnosti i odgovornosti svih uključenih te su pokazatelj da Istra zaista može jedan dan biti među najrazvijenim europskim regijama.”

 

 

Izvor: pozitivanritam.hr