Veliko regionalno Exit Leto ljubavi pokrenuto je u duhu ljubavi, tolerancije, muzike i sporta, kada su sinoć otvorene kapije prvog Sea Star festivala u prelepom rezortu Stella Maris u Umagu.

Prvi deo ceremonije otvaranja obeležili su biciklisti koji su u prethodnih 5 dana prešli 660km puta od Novog Sada do Umaga. Prijateljstvo gradova u kojima se održavaju sva četiri Exitova festivala, Exit u Novom Sadu, Sea Star u Umagu, Sea Dance u Budvi i Revolution u Temišvaru, potvrđena je i u spektakularnoj završnici ceremonije otvaranja na kojoj su vaterpolo reprezentativci iz četiri države regiona poslali snažnu poruku prijateljstva i zajedništva.

Ovaj mali regionalni all-star kvartet činili su Ognjen Stojanović iz Srbije, član reprezentacije Srbije sa kojom je osvojio olimpijsko i svetsko zlato, Miloš Šćepanović, golman crnogorske vaterpolo reprezentacije i osvajač brojnih medalja sa svih evropskih i svetskih takmičenja, Jakob Merčep, najbolji šuter aktuelnog juniorskog prvaka sveta, reprezentacije Hrvatske i Kozmin Radu, kapiten rumunske vaterpolo reprezentacije i najbolji strelac Svetskog prvenstva u Šangaju.

Nakon što je svetski megacar Rambo Amadeus izveo publiku na obale morske lagune u centru festivala, vaterpolisti su skokovima u vodu započeli finalnu ceremoniju. Vaterpolo lopta koju su im biciklisti doneli iz Novog Sada, na sebi je sadržala potpise čelnih ljudi Novog Sada, Umaga, Exita i Istraturista, te i samih sportista. Nakon što su vaterpolisti prebacili loptu preko vodene lepeze koja se dizala preko 10 metara u vazduh, iz nje se pokrenuo spektakularan vodeni hologram. Ovaj vizuelni performans sadržao je neke od najvažnijih poruka iz originalnog Leta ljubavi 1967. godine, za koje se Exit zalaže i danas 50 godina kasnije. U duhu festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, i sam kraj ceremonije bio je rezervisan za prvi od dva velika vatrometa tokom festivala.

Prethodno je veče otvaranja novog festivala iz Exit porodice obeležila i grupa biciklista koja je u četiri dana prešla 660 kilometara iz Novog Sada do Umaga noseći sa sobom Exit zastavu ljubavi, vaterpolo loptu i poklon gradonačelnika Novog Sada za gradonačelnika Umaga. Zastavu nadnacionalne države Exit od tri metra širine na kojoj je bio iscrtan simbol ljubavi i prijateljstva doneli su Milisav Bosanac, Goran Savuljić, Negomir Gajinov i Boris Novotni.

Tokom raznih deonica, na putu su im se priključivali i biciklisti u Novoj Gradiški i Buzetu, a u samom finišu su im se priključili i trkači koje su predvodili Dušan Kovačević, direktor i osnivač Exita i Ronald Korotaj, direktor Istraturista.

Na mostu koji spaja dva kraka novog Exitovog festivala dočekali su ih gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i Milovan Popović, direktor TZ Umaga, a tom prilikom je i objavljeno da su Sea Star festival, Istraturist i grad Umag donirali 15 evra za svaki pređeni kilometar, te da je ukupno prikupljeno oko 10.000 evra za nabavku novog radiološkog aparata za Dom zdravlja u Umagu.

Pored pomenutog Ramba Amadeusa, muzički program nultog dana na Nautilus Areni predvodili su regionalne superzvezde S.A.R.S. koji su oduševili publiku u Nautilus areni, punk rockeri Kawasaki 3P, hip hop atrakcija Kandžija i Gole žene, te indie prvaci M.O.R.T, dok je Enter Stage predstavio svoju DJ reprezentaciju koju čine DJ Don Tom, DJ Indy, Joe 2Shine, Bad Kid i The Trixx.

Danas se festivalu priključuje i glavna bina, Addiko Tesla Stage gde će nastupiti glavne zvezde Sea Star festivala, The Prodigy, za koje se očekuje da će zajedno sa publikom Sea Star festivala napraviti još jedan istorijski spektakl. Čuveni DJ mag u svom izveštaju sa Exit festivala istakao je kako su Prodigy nastupi pred Exit publikom najbolji na planeti i koji se pamte ceo život. Pored njih, Umag će zapaliti i Dubioza Kolektiv, Modestep Live, Umek, Bad Copy, Urban & 4, High 5 & Kukus, Kiša Metaka, Krankšvester, Marina Karamarko, Matter, Vervet i mnogi drugi.

Nezabeleženo interesovanje za Sea Star festival doveo je do rasprodaje kompleta ulaznica, ali je zato sačuvano dovoljno jednodnevnih ulaznica koje će tokom cele noći biti dostupne na festivalskim blagajnama po ceni od 250 kuna. Danas se očekuje i najveća gužva, te se svim posetiocima festivala preporučuje da na lokaciju dođu što pre, kao i da svoje narukvice preuzmu na zamenskim mestima u kampu i na festivalu već tokom