Bliži se Belgrade Beer Fest koji se i ove godine održava na Ušću, ali i obilježava jubilarnu 15. godinu postojanja

Najveći pivsko-muzički festival u ovom delu Evrope i ovog leta će, od 16. do 20. avgusta, na Ušću ugostiti više od pola miliona posetilaca. Kao jedan od najprepoznatljivijih turističkih brendova naše zemlje, Belgrade Beer Fest, već petnaest godina ljubiteljima dobre zabave nudi garantovan provod uz aktuelne pivske ukuse i koncerte prestižnih muzičkih izvođača iz zemlje, regiona i sveta, a sve to uz besplatan ulaz.

Tako će biti i ove godine, kada će na otvaranju, nastupiti poznati britanski elektro sastav Asian Dub Foundation (ADF), koji neguje miks rapcore i dub zvuka pod snažnim uticajem punk-rock kulture i tradicionalnih ritmova. Do sada su objavili 14 albuma, a njihove nastupe odlikuje velika energija, koju će pokazati po prvi put na Ušću pred 100 hiljada ljudi.

Ljubitelje domaćeg zvuka će svakako obradovati koncert legendi srpske rok scene Riblje Čorbe. Bend priprema novi album, pa ih posebno raduje prilika da po četvrti put sviraju na Beer Festu. “Nama je jako imponovalo kao bendu, kada je publika Beer Festa naš nastup proglasila za najbolji”, rekao je Bora Čorba i dodao: “Najbolji utisak na nas je ostavio nastup pre dve godine, kada je padala kiša, a 50 hiljada ljudi je skakalo i pevalo. Posebna draž ovog festivala je upravo u toj atmosferi, koju pored bendova, stvara i divna publika i veoma profesionalna organizacija. Zato i traje tako dugo.”

Kao uvod u ovogodišnju manifestaciju, tokom celog leta biće organizovano niz događaja, gde će posetioci moći da se bolje upoznaju sa sadržajima ovogodišnjeg festivala, a na samom festivalu će biti organizovana i Prva međunarodna razmena pivskih suvenira, gde će posetioci moći da vide najzanimljivije kolekcije iz čitavog sveta. Naime, u saradnji sa Udruženjem srpskih kolekcionara na Ušću će se okupiti kolekcionari iz preko 20 zemalja, koji će sigurno poneti pozitivne utiske iz Srbije i narednih godina doći u još većem broju.

Za četrnaest godina postojanja 7.7 miliona posetilaca uživalo je u više od 600 muzičkih nastupa, degustaciji preko 330 brendova piva, a među brojnim priznanjima koje je festival dobio, našla se i preporuka uglednog britanskog lista “The Independent”, koji je Belgrade Beer Fest uvrstio među 20 svetskih događaja koje bi trebalo obavezno posetiti. Belgrade Beer Fest se etablirao kao jedan od najznačajnijih segmenata turističke ponude Beograda i Srbije, pa je 2014. godine festival dobio nagradu “Najbolje iz Srbije” u kategoriji “Najbolja manifestacija u funkciji promocije Srbije”.

Belgrade Beer Fest je iz godine u godinu veliku posećenost festivala koristio i da sporovodi društveno-odgovorne i humanitarne akcije među kojima su najznačajnije: Biram da recikliram, Kad pijem ne vozim, #BelgradeBeerFest #Happy Contest, Suveniri Beer Festa za pomoć ugroženima u majskim poplavama i za “BG Bebi klub”, Kampanje posvećene prevenciji AIDS-a i STD-a. Svaka od ovih akcija je dala značajan rezultat na podizanje svesti javnosti.

U prilog činjenici da je najposećeniji festival u ovom delu Evrope ide i podatak da je tokom prošlogodišnjeg festivala ekipa Travel Channel snimala emisiju o Beogradu upravo u vreme njegovog održavanja, kako bi zabeležila jedinstvenu atmosferu koja ga prati, a koja će svakako biti glavni adut i 15. Belgrade Beer Festa.