Jedna od najpopularnijih rok grupa novije generacije, američki The Killers otkrili su da blizu završetka njihovog novog, dugo očekivanog albuma, te da će nove pjesme izvoditi na turneji ovog ljeta u okviru koje će nastupiti i na novosadskom Exit festivalu.

Bend iz Las Vegasa je u svom gradu, Los Anđelesu i San Dijegu radio na novom album još od septembra, pod producentskom palicom Džeknajfa Lija, poznatog po radu na kultnom albumu grupe U2 “Joshua Tree”. Killersi su upravo krenuli na svjetsku turneju, a uoči nastupa u Meksiku frontmen Brendon Flauers i bubnjar Roni Vanući saopštili su da rad na nasljedniku albuma “Battle Born” iz 2012. ide kao po loju.

“Novi materijal zvuči dobro. Samo imamo taj problem da često napravimo dva koraka naprijed, pa onda korak nazad,  zbog čega nam treba malo više vremena. Stalno se pitamo: što bi četvoročlani bend trebalo da radi? Kako ostati stalno svjež? Kako bi trebalo da jedan bend zvuči 2017? To je konstantna vježba iz eksperimentisanja”, objasnio je Vanući.

Flauers je istakao da će njegov bend sigurno svirati pjesme sa novog albuma na koncertima koje će imati preko ljeta, te da su neke od tih numera najtvrđe u njihovoj karijeri.

Pokušavamo da izađemo izvan naše komforne zone i kad svi budemo tu, znaćemo da radimo kako treba. Guramo taj album u raznim pravcima, onda ga vratimo nazad, pa opet probamo nešto novo“, dodao je Vanući.

Killersi su najavljeni kao glavne zvijezde ovogodišnjeg Exita. Najpopularniji festival na ex Yu prostoru je dodao “nulti dan” kako bi uspio da ugosti američke rokere, koji će na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiti 5. jula. Ulaznice za koncert Killersa koštaju 26,5 eura za parter, 47,5 za limitirani fan pit i 105 eura za VIP platformu.