Southern Soul Festival obilježava ovog ljeta 5. godina postojanja uz vrlo raznovrsan izbor izvođača kojim će zasigurno nadmašiti festivalsku sezonu. Poznat kao jedan od najljepših intimnih butik festivala u Evropi, sa jedinstvenom atmosferom na zadivljujućoj pješčanoj Velikoj plaži, Southern Soul Festival trajaće od 29. juna do 2. jula 2017., sa programom koji se odvija na tri festivalska stejdža.

Makaya McCraven, predstavnik nove generacije džez muzičara iz Čikaga, Sun Ra Arkestra predvođen Marshall Allenom, džez ikone sjeverno-američkog kontinenta, Atjazz, Tommaso Cappellato, John Gomez, Jazzanova, Osunlade i mnogi drugi pridružuju se već najavljenima Byron the Aqarius, Eumir Deodato, Amp Fiddler, Abdul Forsyth, Volcov…

Postojan stil i pažljivo birana muzika su ono što čini Southern Soul Festival posebnim. Ove godine pripremili su raznolik muzički repertoar, koji karakteriše veći broj nastupa uživo, legendarni umjetnici sa svih kontinenata, DJ-ejevi koji definišu novu nezavisnu muzičku scenu i mnogi mladi talenti u usponu.

Southern Soul Festival poznat je po svom kosmpolitskom duhu gdje uz zvuke džeza, soula, hausa i afro-ritma pruža svojim posjetiocima mogućnost da dožive nevjerovatno muzičko iskustvo i to u predivnom prirodnom ambijentu. Velika plaža, Dolcinium Kite Surf Club, na kojoj se održava Southern Soul Festival, jedna je od najljepših na Mediteranu, sa magičnim prizorima izlaska i zalaska sunca koje ćete rijetko gdje doživjeti.

Uvijek posvećeni progresu i novitetima u cilju poboljšanja doživljaja gostiju, Southern Soul Festival ove godine ima iznenađenje: reorganizacija mjesta održavanja festivala, sa novom zonom za relaksaciju (chill out zone) i restoranom, berzom ploča razvijenom sa izdavačkim kućama i vinyl shopovima iz Londona, Pariza i Berlina, kao i poboljšanim zvukom na sva tri stejdža.

Kako bi održali duh intimnog festivala i sačuvali udobnost svih posjetilaca na Velikoj plaži, broj karata po danu biće ograničen na 2,500.

Early bird tickets su dostupne još kratko na sljedećem linku: http://www.southernsoulfestival.com/tickets