Outlook festival, jedan je od vodećih svjetskih festivala bass muzike i sound system kulture, ovo će ljeto obilježiti deset godina postojanja, a biće otvoren velikim koncertom u pulskoj Areni, 6. septembra.

Outlook festival, jedan je od vodećih svjetskih festivala bass glazbe i sound system kulture, već se deseto ljeto vraća na prekrasnu hrvatsku obalu i od 6 rujna do 10. rujna dovodi mnogobrojne izvođače koji spadaju u sam vrh dub, reggae, hip-hop, drum‘n’bass, garage, dubstep, house i srodne glazbene scene. Koncertom u dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni, veličanstvenom okolišu u kojem će se u jedinstveno koncertno iskustvo spojiti s ljubavlju očuvana antička arhitektura i vrhunska glazbena produkcija bit će otvoren 10. Outlook festival.

Za početak velike proslave i ove godine Outlook festival će na jednu večer preuzeti povijesni pulski amfiteatar, a upravo tamo, u srijedu 6. rujna, kao glavni gost nastupit će ikona grime glazbe Dizzee Rascal, dobitnik Mercury nagrade, koji uskoro objavljuje dugoočekivani novi album. Uz njega tu je i majstor eksperimentalnog hip hopa i elektroničke glazbe, američki DJ i producent DJ Shadow, a nakon velikog uspjeha premijernog koncerta u Londonu, u Arenu stiže 20-člani Outlook Orchestra. Orkestar oformljen povodom velikog jubileja festivala, u 100 minuta odsvirat će obrade hitova s plesnih podija i sound systema širom svijeta.

Živoj instrumentalnoj pratnji, na mikrofonima će se pridružiti neki od najvećih vokala i MC-ja iz svijeta hiphopa, grimea, reggaea, garagea, drum and bassa i dubstepa poput Horace AndyaRoots ManuveDawn PennCongo NattyaPharoahe Moncha i mnogih drugih.

Outlook Orkestar čine neki od najpoznatijih britanskih glazbenika, uključujući dva bubnjara te proširenu ritam sekciju, veliku gudačku i puhačku sekciju. Orkestru će se na pozornici Arene pridružiti i Zagrebački kvartet, s tradicijom dugom 90 godina. Kvartet je nastupao u brojnim znamenitim koncertnim dvoranama širom svijeta poput Sydney Opera House i New York UN Concert Halla. U svojoj bogatoj glazbenoj karijeri izdali su preko 40 gramofonskih ploča i dobitnici su brojnih domaćih i inozemnih nagrada. Outlook orkestrom će dirigirati nagrađivani skladatelj Tommy Evans, pokretačka snaga iza bendova Submotion Orchestra i Gentleman’s Dub Club. Legendarni producen Kvartet ti Adrian Sherwood i Mad Proffesor”začinit” će glazbu svojim živim dub miksom i efektima.