Počevši 2008. godine kao mali festival sa samo 600 posjetitelja, da bi s vremenom postao vodeći festival bass muzike u svijetu, Outlook stvara istoriju od prvog dana.

Mnogo se toga promijenilo u deset godina, ali posvećenost, strast i sposobnost Outlook festivala i dalje je prisutna, kao i prvih dana. Iako odrastao, osjećaj obitelji je i dalje prisutan, a umjetnici i posjetitelji se vraćaju iz godine u godinu kako bi ponovno doživjeli i otkrili novu glazbu na najboljem ozvučenju. Od ambiciozno postavljenih pozornica, do partyja na pučini mora, Outlook ekipa nije odustajala od dizanja ljestvice, pri tom ne zaboravljajući svoje korijene.

Četverodnevno slavlje soundsystem kulture ujedinjuje mlade talente i istinske legende iz svijeta dubstep, jungle, dub, drum and bass, hip-hop, garage te mnogih drugih glazbenih žanrova. Između 6. i 10. rujna 2017. jaka postava od stotinu izvođača ponovno će tresti kamene zidove tvrđave Punta Christo i Arene u Puli, i time obilježiti desetljeće postojanja Outlook festivala. Između ostalih proslavi se ove godine pridružuju Dizzee Rascal, Dawn Penn, Swing Ting, Giggs, The Bug, Calibre, Goldie, LEVELZ, AJ Tracey, Wiley i Madam X. U prodaju su upravo puštene prve ulaznice za koncert otvorenja po cijeni od 240 kuna, a u prodaji još ima regionalnih ulaznica po povoljnijim cijenama.

Za početak velike proslave i ove godine Outlook festival će na jednu večer preuzeti povijesni pulski amfiteatar, a upravo tamo, u srijedu 6. rujna, kao glavni gost nastupit će ikona grime glazbe Dizzee Rascal, dobitnik Mercury nagrade, koji uskoro objavljuje dugoočekivani novi album. Uz njega tu je i majstor eksperimentalnog hip hopa i elektroničke glazbe, američki DJ i producent DJ Shadow, a nakon velikog uspjeha premijernog koncerta u Londonu, u Arenu stiže 20-člani Outlook Orchestra koji sprema nekoliko iznenađenja.

Preko 100 izvođača popet će se dan poslije na tvrđavu Punta Christo, jednu od najslikovitijih festivalskih lokacija na svijetu i dnevnu pozornicu na plaži u kampu Brioni. Grime ekipu ove godine predvode Wiley s Hollow Manom, Giggs, Newham Generals (D Double E and Footsie) i hvaljeni producenti Champion, Spooky i Sir Spyro. Njima se pridružuju MC veterani Flowdan, Riko Dan, Flirta D, Killa P i Lady Chann, te neki novi klinci: AJ Tracey, Big Zuu i Capo Lee. Stiže i cijela Butterz posada: TDQ, Swindle, Elijah & Skilliam.

Dub i reggae duboko su ukorijenjeni u same početke Outlook festivala, i svake godine stižu najvažniji predstavnici ovih glazbenih žanrova. Ovo ljeto tako u Pulu stiže izvrstan selektor i dub stručnjak Adrian SherwoodGentleman’s Dub Club nastupit će u punom sastavu, kraljica reggae klasika Dawn Penn s Soom T, Stand High Patrol, Eva Lazarus i Dub Dynasty širit će pozitivne vibracije. Nešto mračniju stranu dub glazbe predstavlja The Bug s izvrsnom vokalisticom iz Izraela Miss Red. Mnogobrojne snažne zvučnike Outlook festivala do maksimuma će iskoristiti dubstep igrači; Commodo, Jack Sparrow, Plastician, Mala i Coki (Digital Mystikz).

Outlook svake godine s velikim veseljem ugošćuje i najbitnije predstavnike domaće i regionalne scene, a u prvoj najavi tu su se tako našli Egoless, Filip Motovunski, Digitron, Bamwise, Rahmanee i 207, a u sljedećim mjesecima ta lista će rasti zajedno s novim najavama.

Drum’n’bass je nezaobilazan na Outlook festivalu, a njegovi najvažniji predstavnici uvijek se rado odazivaju pozivu da budu dio Outlook festvala. Već i kao dio festivalske obitelji ovog rujna u Pulu stižu Goldie, DJ Marky, LTJ Bukem, Calibre, Kasra, Sam Binga, Spectrasoul, Elisa Do Brasil, DLR, Mefjus, LEVELZ (Chimpo, Dub Phizix i Strategy). Prvi put na jednu od mnogobrojnih Outlook pozornica popet će se MC Bugzy Malone, a vodećoj dami bass glazbe Madam X pridružuju se Biome, Walton i Paleman. Bog garage glazbe Zed Bias dovodi sa sobom Wookiea, a plesni londonski zvuk predstavlja radijski kralj Matt Jam Lamont. Oni koji vole nešto više bassa ne bi trebali propustiti My Nu Leng, Josey Rebelle i Rude Ki, a ljubitelji dancehalla neka obavezno stignu poslušati Murko i Swing Ting.

 

 

Izvor: pozitivanritam.hr