Autor pjesme “Human”, jednog najvećih britanskih hitova prošle godine, Rag’n’Bone Man nastupiće 9. jula na glavnoj bini Exit festivala, a pored njegovog gostovanja organizatori su potvrdili i dolazak lidera svjetske haus scene Solomuna i Dixona, australijskog trija Rufus i Faithless DJ Set.

Iznikao iz hip hop scene, Rag’n’Bone Man je publiku i svjetske liste osvojio dubokim glasom i bluzerski iskrenim i sirovim stihovima i emocijama, koje su mu donijele Brit nagradu po izboru kritičara, koji mu predviđaju da će ovo biti njegova godina.

Hit “Human” ovog nježnog džina poznatog po velikoj visini, pirsingu i brojnim tetovažama već broji preko 125 miliona pregleda na YouTube servisu, a prije nedjelju dana je objavio i novu numeru “Skin” koja i prije zvaničnog spota već bilježi prve milione pregleda. Među njegovim fanovima je legendarni Elton Džon, a očekuje se da Rag’n’Boneov album “Human” koji će izaći 10 februara bude jedan od najprodavanijih ove godine.

Ljubitelje haus muzike na Dance Areni očekuje prava poslastica 7. jula kada će Solomun i Dixon, dugogodišnji prijatelji i DJ-evi koji su se našli u top pet najboljih na svijetu po izboru čuvenog magazina “Resident Advisor”, izvesti tročasovni “back2back” set. Dixon je već četvrtu godinu zaredom na vrhu pomenute liste, što je rekord, a obojica su među pet najboljih i na listi sajta Beatport, s tim što je Solomun tu na tronu.

Crnogorska publika prošlegodine je na Sea Dance festivalu đuskala uz DJ set koji je izvela Sister Bliss, muzička snaga egendarne grupe Faithless. Talentovana multiinstrumentalistkinja, koja je počela karijeru kao jedna od prvih ženskih haus DJ-eva u Britaniji i do danas sa svojom grupom prodala preko 15 miliona ploča, nastupiće na Dance Areni 8. jula.

Dvije večeri ranije na istom mjestu će se publici predstaviti sve popularniji australijski trio Rufus, čiji debitantski album “Atlas” je osvojio vrhove top lista u njihovoj domovini, a isti uspjeh ponovili su i sa prošlogodišnjim nasljednikom “Bloom”. Poznati po hitovima kao što su “You Were Right”, “Take me” i “Innerbloom”, Australijanci su nastupali na nekim od najvećih festivala svijeta, a većina koncerata ove godine im je rasprodata.

Crnogorski državljani ulaznice za predstojeće izdanje Exita mogu kupiti po promotivnoj cijeni od 58 eura, putem prodajne mreže “Gigstix” na 54 prodajna objekta “Tobacco S Pressa” u 23 grada Crne Gore. Ovogodišnji Exit nosi naslov “Ljeto ljubavi”, održaće se od 6. do 9. jula na tradicionalnoj lokaciji – Petrovaradinskoj tvrđavi, a ranije je potvrđeno da će na festivalu nastupiti i Lijam Galager, Pol Kalkbrener, Hardwell, Foreign Beggars, Discharge i drugi.