Engleska soul zvijezda i jedan od najtraženijih muzičara današnjice John Newman, nastupiće u četvrtak 13. jula na plaži Jaz, i prirediti nezaboravan koncert već na otvaranju ovogodišnjeg Sea Dance festivala, saopštili su organizatori.

“Ako je suditi po nastupu na Exitu, kada je doslovno raspametio 30.000 fanova na glavnoj bini i do zore se zabavljao sa publikom na Dance Areni, spektakl se na Jazu očekuje već prve noći”, navodi se u saopštenju.

Vlasnik tri No.1 singla, Newman je oduševio muzičku industriju pjevajući hitove “Feel the Love”i “Not Giving In” grupe Rudimental, te “Love Me Again” i “Cheating” sa hit albuma „Tribute“ uz koji je stigao na sam vrh britanske liste, i to ispred velikog Pola Makartnija, poslije čega je postao redovan gost najvećih festivala kao što su Glastonbury, Isle of Wight, Coachella i naravno EXIT! Niz je nastavio sa albumom “Revolve” i hitom “Come and Get It”, a nakon planetarnog megahita “Blame” iz 2015. godine, Newman je muzičko umijeće ponovo ukrstio sa svjetskim DJ starom Calvinom Harrissom. Zajednički hit “Ole”, za koji su brojni svjetski mediji ustvrdili i da je odgovor Harrisa, na raskid sa Taylor Swift, obilježio je proteklu zimu!

“Newman je tako drugi potvrđeni hedlajner festivala, nakon što je nedavno odjeknula vijest da na Jaz dolazi i superstar Sean Paul”, navodi se u saopštenju.

John Newman je akter jedne od najživljih priča u savremenoj muzici, boreći se protiv svih šansi, od teške nemaštine u malenoj jorkširskoj parohiji, do statusa pjevača koji sve što uradi pretvara u čist trijumf! Newman se od malena učio da sve radi sam, da bi i koledž plaćao od sakupljanja stakla i konobarisanja, te sve češćih nastupa kao tinejdžer sa glasom soul veterana! Ljubav prema muzici usadila mu je samohrana majka, koja je obožavala zvuk kua Motown i Atlantic, uz neizbježne Northern Soul žurke sa kojih je donosila raritetne ploče, prve u Džonovim DJ setovima na lokalnim svadbama. Odrastanje u sjevernačkoj varoši donosilo je česte tuče, pa i sukobe sa policijom koji se danas ogledaju u njegovom izraženom samopouzdanju i gorljivom temperamentu. Odrastanje je pratio i gubitak dva najbolja prijatelja u saobraćajnoj nesrei, a sadašnji glas Newman je formirao prolazeći kroz tu bol. Posle studija na muzičkom koledžu u Lidsu, Newman dolazi u London i upoznaje momke iz novoformiranog sastava Rudimental koji sa njegovim glasom i „Feel The Love“ stiču planetarnu slavu! Nakon drugog zajedničkog hita „Not Giving In“, ubrzo slijedi Njumenov prvi samostalni singl „Love Me Again“ i prvo mjesto britanske, ali i mnogih svjetskih lista, ukljujujući i proboj na američko tržište! „U svijetu danas ima previše selebritija, a premalo umjetnika“, riječi su pjevača, koji u 21. vijeku instant slave, sam piše i remiksuje svoje pjesme, sa rijetkim talentom da pjevanjem i tuđu pjesmu učini svojom. Takav talenat imao je i jedan drugi Jorkširac raspuklog glasa i nezadržive sjevernjačke emocije, pokojni velikan Joe Cocker!

Ulaznice sa popustom od 70% samo do 01. marta! 

Zbog velikog interesovanja, zalihe organičene količine ulaznica po promotivnoj cijeni od 24.99 eura su gotovo na izmanku i moguće ih je kupiti po ovoj cijeni sve do 01. marta, ukoliko do tada ne budu rasprodate. Ovo je cijena sa 70% popusta u odnosu na finalnu i dostupna je samo građanima Crne Gore sa dokazom o državljanstvu (lična karta ili pasoš). Ulaznice se prodaju u mreži Gigstix Montenegro na 54 prodajna objekta “Tobacco S Press” u 23 grada Crne Gore. Spisak objekata nalazi se na sajtu festivala www.seadancefestival.me.